Nederlandse succes dragen bij aan populariteit Darts

Dankzij de recentelijke goede prestaties van de Nederlandse darters Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen begint het darten in Nederland weer populair te worden. Met weer, bedoel ik dat er een eerdere populariteit ontstond binnen deze sport. Dat was toen Raymond van Barneveld zo’n 10 jaar geleden veel prijzen pakte. Daarna werd het allemaal wat stiller rondom darts, er werd minder aandacht besteed op televisie en de Nederlanders waren niet meer zo succesvol.

Na een vruchteloze periode kwam het talent van Michael van Gerwen eindelijk naar boven. Bij het afgelopen WK Darts haalden zowel van Barneveld als van Gerwen de halve finales, waarin van Gerwen zelfs tot de finale reikte. Het darten begon weer steeds meer te leven in Nederland. Getuige ook het kijkcijferrecord van RTL 7. Tijdens de finale tussen Phil Taylor en Michael van Gerwen zaten zo’n 1,7 miljoen kijkers voor de televisie.

Als je interesse is gegroeid in de darts sport. Neem een kijkje bij een café waar wedstrijden gehouden. Bijvoorbeeld bij het Sportcafé Eddie’s die te zien is in het item. Als je meer wilt weten over de sport darts kan je altijd terecht op de site van de Nederlandse Dartsbond. http://www.ndbdarts.nl/

Ook de afgelopen Premier League of Darts finales zorgde ervoor dat veel Nederlanders weer naar de televisie zaten te kijken. Hoeveel is niet duidelijk. Maar doordat zowel van Gerwen en van Barneveld de finales hadden bereikt, zou het maar zo weer in de buurt kunnen komen van het kijkcijferrecord. De Nederlander Michael van Gerwen wist zelfs beslag te leggen op de Premier League titel. De populariteit is dankzij de successen weer aan het terugkeren.

Wil je weten hoe Nederlandse dartkenner Jacques Nieuwlaat erover denkt? Kijk naar CampusCam.

Video: Michael van Gerwen wint Premier League Darts

 

Juichende van Gerwen.
Juichende van Gerwen.                                              bron: doubletakedebate.com

 

Eén gedachte over “Nederlandse succes dragen bij aan populariteit Darts

 • 6 november, 2016 om 13:22
  Permalink

  Hallo,

  Graag zou ik ook willen darten. Ik heb gehoord dat jantjevanalles goede dartborden had. Wat vinden jullie hiervan? Dartborden

  Met vriendelijke groet,

  Noah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.