De mooiste hardlooproutes van Utrecht

m1dzun4a2e1n_mediumHardlopen is al jarenlang een van de meest populaire sporten van Nederland. Niet zo gek, want het is goedkoop, kost weinig tijd en kan zowel individueel als in groepsverband worden beoefend. Dat in Utrecht de hardloopkoorts óók is toegeslagen blijkt uit het toenemend aantal hardloopevenementen dat in de Domstad wordt georganiseerd.

Voor de Utrechtse joggers (in-spe) zetten we de drie mooiste hardlooproutes op een rij.

1. De Uithof – Zeist
Een groene, rustige route die de stadsgrenzen overschrijdt. Je begint en eindigt in het hart van de Uithof, loopt langs de ziekenhuizen en gaat onder de A28 door, richting Zeist. Blijf aan de binnenkant van de Utrechtseweg en ga rechtsaf nadat je nogmaals onder de A28 door bent gelopen. Volg de Bisschopweg waar je nu op loopt tot aan de Münsterlaan. De Münsterlaan loopt over in de Heidelberglaan en deze brengt je na een kleine acht kilometer bij het eindpunt.

2. Singelroute
Als je een beginnende hardloper bent, is acht kilometer misschien iets te veel van het goede. Begin dan met een mooie route door de Utrechtse binnenstad. De looproute is eenvoudig: begin bij het Geertebolwerk en blijf de singel volgen. Je komt langs onder andere Manenborgh, het Centraal Museum en het Sonnenborgh Museum. Maak bij Lepelenburg het rondje af en loop dezelfde route terug. In totaal iets meer dan vier kilometer.


3. Griftpark – Groenekan
Bieden de routes van vier en acht kilometer te weinig uitdaging? Ga dan over de 10 kilometer heen met deze prachtige route. Het Griftpark is je begin- en eindpunt. Loop in noordelijke richting en ga de Eykmanlaan op nadat je bent overgestoken bij de Kardinaal de Jongweg. Volg de Eykmanlaan tot deze naar rechts buigt en ga voor de bocht linksaf de Rauwenhofflaan in. Ga over het water en neem de eerste rechts. Je loopt nu een tijdje over de Professor Reinwardtlaan. Buig bij de eerste mogelijkheid mee naar links en ga verder op de Professor Jordanlaan. Ga door op de Kapelweg en blijf deze rechts volgen. Zodra je water tegenkomt ga je voor de brug rechtsaf de Bastionweg op. Ga rechtsaf onder het spoor de Voordorpsedijk op. Blijf aan de binnenkant lopen en maak het grote vierkant af die je ook over de Groenekanseweg voert. Nadat je het vierkant hebt afgemaakt, volg je dezelfde weg terug, maar ga eenmaal terug in Utrecht niet linksaf de Rauwenhofflaan in. In plaats daarvan blijf je rechtdoor lopen tot je opnieuw de Kardinaal de Jongweg hebt overgestoken. Neem de tweede straat links en ga vervolgens rechts-links-rechts-links-rechts totdat je weer in het Griftpark loopt. Tip: loop deze hardlooproute overdag want het kan ’s avonds erg donker zijn. De route brengt je langs een prachtig landschap met veel water, het zou zonde zijn als je daar niets van ziet!


Heb je zelf een andere favoriete hardlooproute? Laat hem achter in de comments!

Bron hardlooproutes: renjeroute.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.