De wereld in 3D

 

liberatorforbes1
‘Het 3d wapen van Cody Wilson’ Bron: Forbes

3D printers zijn dus het nieuwste van het nieuwste. Alles is er mee te maken. Behalve de leuke en nuttige objecten die te koop zijn op 3d-plaza betekent dat dus ook dat er minder leuke dingen mee gemaakt kunnen worden.


Het bekendste voorbeeld hiervan is Cody R. Wilson die een 3d pistool heeft geprint en de blauwdruk op internet heeft gezegd.
Dit betekent dat ook mensen in Nederland een pistool kunnen printen. ‘BNN University’ heeft in een uitzending precies dit gedaan.

In het filmpje is te zien hoe BNN het pistool laat printen bij een bedrijf. Maar hoe werkt zo’n 3d printer nou eigenlijk?

De printer bouwt het object uit laagjes plastic op die op elkaar worden geplakt. Elk object is dus eigenijk opgebouwd uit honderden laagjes plastic. Op deze manier kan elk laagje anders zijn en kun je dus eindeloos veel verschillende objecten maken. Maar het printen kan ook nuttige toepassingen hebben, stel dat je een klein onderdeel van iets mist. In de toekomst zou je dus naar de site van de aanbieder kunnen gaan en het vervangende onderdeel uitprinten met je 3d printer thuis. Scheelt weer een hele vervangende set te kopen. Of dit ook nadelen gaat hebben voor de fabrikanten kunt u zien in de aflevering van CampusTalk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.