Eerlijk zullen we alles delen

gevenHet kopen, kopen, kopen lijkt verleden tijd. Bezit wordt steeds minder belangrijk. In plaats van alles zelf aan te schaffen, gaat men delen. In de trendrede van 2014, waarin trendwatchers (o.a. Richard Lamb) vooruit blikken op de trends van de toekomst, werd duidelijk dat de deeleconomie booming business is.

In ons item Shared Economy werd uitgelegd wat die deeleconomie nou precies inhoudt. Hieronder vind je een overzicht en uitleg van enkele sites:

  • SnappCar: hier kun je auto’s huren en verhuren. De verhuurder bepaalt de dagprijs en eventueel een kilometervergoeding. De verzekering, eventuele boetes en het controleren van rijbewijzen wordt allemaal gedaan door SnappCar, zodat jij met een gerust hart je auto kunt verhuren of huren.Verhuurder Gert-Jan (die je zag in het item Shared economy)  vraagt bijvoorbeeld 37,50 euro per dag voor zijn Citroen C4, waarmee je dan honderd kilometer over de weg rijden. Naast gewone auto’s staan er ook een hoop bijzondere auto’s op SnappCar. Van Porsche tot oud Volkswagenbusje, het is allemaal te leen via SnappCar. Lener Stephan Kienhuis huurde bijvoorbeeld een BMW en vond het prachtig.

http://youtu.be/SxfT52IEJBs

  • Thuisafgehaald.nl: op deze websites kunnen buurtgenoten eten bij elkaar afhalen. De site brengt degene met een portie teveel bij de persoon die vanavond even geen zin heeft om te koken. De prijs wordt bepaalt door de koker, die dit meestal af laat hangen van de benodigdheden. Dus vanavond even geen zin om te koken? Tik je straat in op thuisafgehaald.nl en eetsmakelijk! Wel even een bakje meenemen om het eten in mee te nemen.
  • Peerby.com: van heggenschaar tot koffer, van paraplu tot stadfiets, alles is te leen op Peerby. Op deze website is werkelijk alles te leen. Het grootste verschil met andere websites is dat het lenen (bijna altijd) gratis is. tik in wat je nodig hebt en Peerby kijkt of jouw buren het in huis hebben!
  • Konnektid:  de naam zegt het al: connect. Dat is precies wat deze website doet. Het brengt mensen bij elkaar die iets van elkaar kunnen leren. Zit je met je handen in het haar als je een virusscanner moet instaleren? Op Konnektid vind je iemand die je een handje helpt.

http://vimeo.com/44457322#

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.