Getest: Russische koekjes

Prjaniki-300x225
De Russische koekjes zijn oveheerlijk

Prjaniki. Nog nooit van gehoord? Kan kloppen. Dit Russische koekje is in Nederland in weinig winkels te koop. Bij Slavjanski Dvor, de eerste Oost-Europese supermarkt aan de Amsterdamsestraatweg, liggen ze wel in de schappen. Campusblog test ze uit.

Een zak met lichtbruine, ronde koekjes met wit poeder. De prjaniki zijn hard en er komt een enorm zoete geur vanaf. Volgens Gachik Sahakjan, de eigenaar van de minisupermarkt, wacht ons een bessensmaak. Dat geloven we maar, want van het Cyrillische schrift worden we niets wijzer.

De eerste hap is verassend zacht. De prjaniki doet denken aan een iets te hard gebakken cupcake. De bessensmaak is inderdaad aanwezig. Iets te zoet naar onze mening. De karamel variant is niet veel beter.

Al met al vallen de prjaniki hartstikke mee. Khorosho!

De koekjes die wij testen kwamen natuurlijk uit een fabriek, maar prjaniki is ook zelf te maken. Hier een filmpje.

De website van Slavjanski Dvor is hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.