Glaskralen met crematie-as

Bron: Krealine
Bron: Krealine

 

Een manier om crematie-as te bewaren, is om het te laten verwerken in een sieraad. Caroline Segeren van Krealine maakt glaskralen met as. De grote luchtbellen zoals op de foto hiernaast, zijn een voorbeeld van wat het effect is van crematie-as in glas.

 

 

In het item asbestemming komen meerdere mogelijkheden aan bod over wat je met crematie-as kunt doen. Caroline Segeren vertelt over haar emotionbeads en laat zien dat ze er ook andere dingen van waarde in kan bewaren, zoals de vacht van een dier of de haren van een mens, de laatste sigaret, bloemetjes van een bruidsboeket, melktandjes en er kan nog veel meer.

Als je wilt zien hoe Caroline de glaskralen maakt kun je het volgende filmpje bekijken. Hierin laat Caroline het hele proces zien vanaf het smelten van het glas,  tot het verwerken van het as, tot aan het versieren van de kraal.
http://youtu.be/Kb9k_xyrQ4g
Wil je weten wat het nieuwste project is van Caroline Segeren waarbij ze crematie-as verwerkt in een sieraad? Bekijk dan het volgende videofragment.
http://youtu.be/xXgBiVWSQug

Caroline kent de personen achter de zakjes met crematie-as (meestal) niet. Het as ruikt naar niets, totdat het verhitten van de glaskraal plaatsvindt en de geur vrijkomt..
http://youtu.be/y6jTVdBj90o

 

Eén gedachte over “Glaskralen met crematie-as

 • 20 juni, 2014 om 21:53
  Permalink

  Hallo Caroline,
  Ik heb wat as van mijn man bewaard om ooit iets mee te doen. Nu zijn binnen twee maanden mijn vader en moeder overleden. Ook die as komt binnenkort ter beschikking. Ik zou het prachtig vinden om van ieder een as-kraal te laten maken. Hoe kan ik je verder bereiken en wat kost zo’n kraal ongeveer? De ring is natuurlijk ook prachtig, dus wellicht de ring voor mijn man en twee kralen voor mijn pa en ma aan een ketting. Graag je reactie!
  Mijn (schoon-)zussen zijn ook erg benieuwd. Hen heb ik alvast naar deze site verwezen om te kijken oe je het maakt.
  Alvast bedankt,
  Mieke van den Berg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.