Gouden tips: vind jouw studentenkamer

studentenhuis4-600x400

Studenten in Utrecht zitten met de handen in het haar. Er zijn te weinig kamers en wanneer je er eentje gevonden hebt, voldoet deze vaak niet aan alle eisen. Uit cijfers van de Studenten Woonmonitor blijkt, dat de gemiddelde student zo’n drie maanden doet over het vinden van zijn kamer. Deze is gemiddeld achttien vierkantte meter en kost €311 euro per maand. De zoektocht brengt vaak stress en kopzorgen met zich mee, daarom geven wij vijf tips om nog sneller jouw ideale studentenkamer te vinden.

1. Schreeuw het van de daken
Niet letterlijk, je hebt immers nog geen eigen dak. Zorg er wel voor dat je zoveel mogelijk mensen laat weten dat je op zoek bent naar een kamer. Met één druk op de knop laat je via Facebook, Twitter, Instagram, jouw blog en LinkedIn weten dat je op zoek bent naar die spelt in de hooiberg. Zorg er ook voor dat je profiel er tip top uitziet, wanneer je gaat hospiteren zullen mensen namelijk op jouw pagina’s kijken.

2. Inschrijven 
Schrijf jezelf zo vroeg mogelijk in bij een woningbouwvereniging, dit kan al vanaf je 17e. De gemiddelde wachttijd bij het SSH is namelijk  21 maanden voordat ze eventueel een kamer voor je hebben. First come first serve.

3. Bekijk nieuwe woningcomplexen Campusblog- Nieuw studentencomplex
De gemeente Utrecht is druk bezig met het ombouwen en bouwen van studentenwoningen. Het nieuwste complex is een omgebouwd provinciehuis in Rijnsweerd met zo’n 659 kamers. Meer dan waard om even een kijkje te nemen dus. Vanaf 2015 opent ook het nieuwe studentencomplex op de Uithof wat ruimte biedt aan 570 studenten.

4. Liever studeren in de bierkan
Drink eens een biertje bij een studentenvereniging en schrijf je meteen in! Verenigingen hebben of zijn vaak in contact met studentencomplexen. Wanneer je lid wordt is de kans groot dat je in een van hun flats terecht komt en je maakt meteen nieuwe vrienden.

5. Anti-kraak
Geen lange wachttijden, goedkope huur en grote kamers, dat zijn de voordelen van anti-kraak wonen. Kijk wel uit want je kunt zonder pardon op straat worden gezet. Deze anti-kraak verenigingen in Utrecht kunnen je verder op weg helpen: AdHoc, Camelot of bij Young Start-up

Dat het ook op een creatieve manier kan bewijst Sascha.

Bronnen foto’s : www.blog.youngworks.nl, www.uu.nl
Bron video: youtube.com

2 gedachten over “Gouden tips: vind jouw studentenkamer

 • 29 april, 2017 om 19:38
  Permalink

  Even een belangrijke andere tip: ik weet niet of het aan de drukke studieschema ligt of aan de pubertijd maar studenten sluiten zich geregeld uit en de kosten daarvan kunnen aardig oplopen. Bovendien zijn particuliere eigenaars en woning verhuurders vaak niet bereid om extra sleutels midden in de nacht of in het weekend te overleggen. Zorg ervoor dat er extra sleutels ergens binnen handbereid zijn: buren, een vertrouwenspersoon etc. Gemiddeld kost een bezoek van een slotenmaker minimaal €85.- euro en vaak meer. Met een studiebeurs kun je dat allang niet meer betalen. Dus!!

  Op mijn website staan een aantal goede tips om buitensluiting te voorkomen en eventueel zelf op te lossen: https://slotenmaker-denhaag.nl

 • 30 maart, 2015 om 11:56
  Permalink

  Ik heb ook echt een tijd moeten zoeken voor ik een plekje had gevonden. Even nog een extra tip; ga antikraak wonen. Ik heb een heerlijk huis gevonden via http://www.vastgoedbeschermer.nl Zeker even een kijkje nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.