Het sieraad van 2014

Een ring met moedermelk. Bron: InnerJewels.nl
Een ring met moedermelk. Bron: InnerJewels.nl

 

Welke moeder wil nu niet alles bewaren wat met haar baby te maken heeft gehad? Door de ogen van een moeder groeit een baby veel te snel op. Precies om die reden is in 2013 een sieraad met moedermelk bedacht, zodat moeders voor altijd ‘een ongelofelijke herinnering aan een speciale tijd’ houden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo kunnen moeders per post een beetje moedermelk opsturen naar een van de websites die moedermelk juwelen aanbieden, bijvoorbeeld het Amerikaanse bedrijf ‘Mommy Milk Creations‘. Hier wordt dan de moedermelk geplastificeerd en verwerkt tot een sieraad naar keuze, zoals bijvoorbeeld een armband, ketting of ring. Ook in Nederland is het mogelijk om sieraden met moedermelk te laten maken. Een voorbeeld is de webstore InnerJewels.
Dat er sieraden bestaan waarmee je een overleden familielid of dier kunt herdenken is te zien in het item over asbestemming.  Maar naast juwelen met as, een vingerafdruk of een stukje haar erin, zijn er ook nieuwe, originele sieraden die weer ergens anders behulpzaam bij zijn. Zo bestaat er in Amerika sinds kort de ‘Sesame-ring’. Deze ring die bij de MIT-student Chris Benson uit frustratie is ontstaan, zorgt er voor dat Benson nooit meer zijn metro-kaart onderop in zijn tas hoeft te zoeken om in te checken. Het sieraad wordt met een 3D-printer gemaakt en wordt voorzien van een RFID-chip. Benson heeft de gegevens van zijn metro-kaart in de chip geïnstalleerd. Helaas is de ring nog niet te programmeren voor onze OV-chippunten.

https://www.youtube.com/watch?v=TEkqYKppsxw

En zodra dit kan, zou natuurlijk alles erop geprogrammeerd kunnen worden? Veel designers zijn nu dan ook bezig met het ontwerpen van een ring die kan gebruikt worden om sloten te ontgrendelen, maar ook om bijvoorbeeld je smartphone te unlocken. Ookwel de Near Field Communication (NFC) ring genoemd.

Een andere speciale ring die nog niet zo lang geleden is uitgevonden, is de LED-verlovingsring van Ben Kokes. Deze titanium ring bevat een aantal ledjes die de steentjes van onderaf draadloos doen oplichten. Op zijn blog vertelt hij alles over hoe de ring werkt en hoe het gemaakt is. Het filmpje hieronder geeft er ook een korte samenvatting van.

Tot slot zijn we erg benieuwd naar wat het sieraad van 2014 gaat worden. Vandaar onze oproep aan jullie of iemand al een idee heeft over wat het origineelste sieraad van dit jaar kan worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.