Hidde (17): nieuwe burgemeester van Utrecht?

Sinds bekend is dat iedereen zichzelf mag opgeven voor de baan ‘burgemeester van Utrecht’, stromen de sollicitaties binnen. Van oud FNV-voorzitter Agnes Jongerius tot liedjesschrijver Henk Westbroek aasen op de baan. Alleen een sollicitant springt er pas echt uit: de 17-jarige Hidde van Koningsveld.
000ad26

Ambitieus is Hidde zeker. De jonge freelance journalist is vorig jaar nog als Jongere van het jaar verkozen. Door zijn uitmuntende prestaties als filmmaker en blogger was de beslissing voor deze prijs niet moeilijk. Maar Hidde wou meer en besloot solliciteren voor burgemeester van Utrecht.

https://twitter.com/hoiHidde/status/381396259317096448

Een minderjarige als burgemeester? Na de bekendmaking van de sollicitatie dook de media er boven op en stroomden Twitter vol met tweets over Hidde. Sommige werden enthousiast van de jonge politicus, andere ontvingen het nieuws minder goed op.

https://twitter.com/Boz_Grondzoeker/status/382261538142171136

Hidde heeft niet alleen politieke ambities, ook op creatief vlak weet deze jongen wel raad. Zo is het onlangs uitgeroepen tot Jongere van het jaar en jongste filmregisseur van Nederland. Toch blijft hij een 17-jarige jongen en heeft hij nog leerplicht.

http://www.youtube.com/watch?v=cHHY7WIh7U0

Ondanks dat Hidde zelf uit Den Haag komt, heeft hij meer met Utrecht. “De toekomst van Utrecht gaat mij aan het hart. Ik ben hier geboren en getogen. Als ik word gekozen als burgemeester wil ik de bewoners laten zien hoe mooi deze stad is. Ook wil ik jongeren nog meer betrekken bij de politiek”, zegt hij tegen NOS.

Op 1 januari 2014 mag de nieuwe gekozen burgemeester van Utrecht aan de slag.

Bron: www.denhaagfm.nl
Bron: www.denhaagfm.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.