‘Ik wilde snel meedraaien in de Nederlandse samenleving’

Bulgaar (1)

 

De Bulgaarse Ayhan Ali kwam negen jaar geleden naar Nederland nadat hij de liefde van zijn leven had gevonden. Door hard werken leerde hij snel de taal en kreeg hij een goede baan als gemeenteambtenaar. ‘Ik wilde snel meedraaien in de Nederlandse samenleving.’

Waneer kwam u naar Nederland?
‘Ongeveer negen jaar geleden kwam ik naar Nederland. Ik studeerde eerst aan de Universiteit in Turkije en kwam daar de liefde van mijn leven tegen. Samen besloten we in Nederland verder te gaan. Het duurde wel even voordat ik een baan kreeg, omdat ik eerst de taal onder de knie moest krijgen. Dit ging vrij snel omdat ik vijf dagen per week les kreeg. Ik vond het wel lastig om in de praktijk te communiceren met Nederlanders, zij corrigeren meteen als je iets fout zegt. Na twee jaar kreeg ik al een functie als ambtenaar.’

Waarom wilde u zo snel inburgeren?
‘Ik wist dat het belangrijk was omdat ik in Turkije al een keer ingeburgerd was. Je wil toch meedraaien in je omgeving en doordat ik het al een keer gedaan had wist ik dat ik er hard voor moest werken.’

Waarom bent u gemeenteambtenaar geworden?
‘Ik wilde graag mensen helpen, niet financieel en ook niet materialistisch maar met informatie.  Ik merkte dat veel mensen die net in Nederland komen dat stukje miste, ze weten vaak niet hoe ze iets moeten regelen.’

Gaat u nog vaak terug naar Bulgarije?
‘Ja, ik probeer zeker wel een keer per maand te gaan. Mijn familie woont daar namelijk nog steeds en ik vind die band die we hebben belangrijk om in stand te houden. Ook mijn kinderen geef ik een stukje van die cultuur mee, een keer per week gaan ze namelijk naar een school waar Bulgaars wordt gegeven.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.