Makkelijk groener worden

Honderd procent groen leven, het is anno 2013 helemaal de trend. Warme wintermutsen breien, meubels van afgevallen boomtakken in elkaar timmeren en zelf van oude voorwerpen nieuwe voorwerpen knutselen. Bent u niet zo creatief en origineel? Lees dan snel verder voor de makkelijkste trends op gebied van Groen Doen.

In een van onze komende uitzendingen kunt u zien hoe verschillend deze groene trend door bewoners van Het Groene Dak geïnterpreteerd wordt. U kunt ook prima een stukje groener worden!

Urban Farming
Het Urban Farming is langzaamaan een grote trend aan het worden in Utrecht. Kort gezegd houdt het in dat mensen middenin de stad beginnen met tuinieren. Zelf geen zin om in de eigen achtertuin te beginnen? Op het dak van Hoog Catharijne zijn enthousiaste vrijwilligers iedere dag de groentetuinen aan het verzorgen. Ook hebben ze kippen rondlopen die aandacht nodig hebben. Ze zoeken voor alle posten nog helpende handen en het is nog eens gezellig ook! Kijk op http://www.detuinfabriek.org/home/ voor meer informatie.

katern foto pompoen groener feature

 

Zonnepanelen
Ze zijn steeds vaker te zien op de daken. Er zijn voordelen (uiteindelijk bespaar je energie) en er zijn nadelen (de installatie en de dure aanschaf), allemaal in dit artikel te lezen. Veel groene milieumensen zijn het erover eens dat de voordelen de nadelen overtreffen.

Check hier hoe de panelen geïnstalleerd worden.

Eten weggeven
Het gebeurt vaak dat mensen teveel hebben gekookt. Waarom weggooien of invriezen, als je het ook weg kunt geven aan je buren? Deel eens wat vaker je eten: het bouwt een band en zo wordt er niks verspild!

Welke tips zou u wel willen opvolgen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.