Nieuwsticker Uithof onbetrouwbaar

photo 1

 

Iedereen die met lijnbus 12 de Uithof bezoekt, heeft waarschijnlijk wel eens het nieuws gelezen op de nieuwsticker boven de School voor Journalistiek. Het gebouw aan de Padualaan toont headlines aan bezoekers van de Uithof, maar dit is niet altijd het laatste nieuws.


Nadat in september meer dan twee weken hetzelfde nieuws te lezen was boven het schoolgebouw, vroeg de RTV-redactie zich af wie er eigenlijk verantwoordelijk is voor het bijhouden van de headlines.

De receptie van de Faculteit Communicatie & Journalistiek, waar de nieuwsticker op de gevel prijkt, wist het antwoord: de afdeling marketing en communicatie. Maar deze afdeling is onlangs gereorganiseerd, dus het zou kunnen zijn dat het bijhouden van de ticker niet als taak is overgedragen. “Gek eigenlijk dat de marketingafdeling dat doet, en niet de journalistieke studenten hier in het gebouw,” roept de receptioniste ons na op het moment dat we op zoek gaan naar de marketingafdeling.

Hoewel het grootste deel van de marketingafdeling inmiddels is verplaatst naar de Hogeschool Utrecht-vestiging op de Oudenoord, zijn er drie mensen die kantoor houden op de Padualaan. Op de derde verdieping van het gebouw treffen we ze aan, pal onder de betreffende nieuwsticker.

“Kijk, dit kastje haalt de headlines binnen en schakelt ze door naar de nieuwsticker.” Op de grond ligt een klein zwart doosje, met een kabel geschakeld aan een computer die een RSS-feed binnenhaalt van NU.nl. De man die ons het systeem uitlegt, gelooft niet dat de afgelopen twee weken hetzelfde nieuws in de balk buiten het gebouw te lezen was: “Soms is de RSS-feed van NU.nl niet up-to-date en het klopt dat het systeem regelmatig vastloopt, dit probleem is ook bij de ICT-afdeling bekend, maar twee weken hetzelfde nieuws? Dat lijkt me niet.”

Zijn vrouwelijke collega vindt niet dat de verantwoordelijkheid van het bijhouden van het nieuws bij de studenten Journalistiek moet komen te liggen: “Nee, want wie zegt ons dat zij het dagelijks bijhouden? En dan moet alles eerst nog gecontroleerd worden, want er mogen geen spelfouten in staan.”

Voorlopig moeten studenten en overige Uithof-bezoekers het dus blijven doen met de hopelijk actuele RSS-feed van NU.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.