Ouderwetse koffie, nieuwe ideeën

Slow CoffeeSnel een kopje koffie en dan weer door. Het gemak waarmee wij tegenwoordig koffie zetten is ongekend. Het kost je 25 seconden, maximaal. Maar zoals bij zoveel dingen tegenwoordig, wordt ook met weemoed teruggekeken naar de koffie van vroeger.

 

 

 

 

Onze opa’s en oma’s deden het allemaal zo slecht nog niet, weten veel koffie-inkopers en –liefhebbers nu. Oudjes namen nog lekker de tijd voor een bakkie leut. En dat verschil is duidelijk te proeven.

De term slow coffee is de laatste tijd enorm in opkomst. Eigenlijk verschilt slow coffee helemaal niet zo veel van de ouderwetse filterkoffie zoals we die allemaal kennen. De zet-methode is niks niets nieuws onder de zon.

Een kopje slow coffee maken, neemt gemiddeld 3 tot 5 minuten in beslag. Het vraagt alleen wel om een speciale zettechniek  en enige kennis van de bonen. Martijn Engels brengt met zijn bedrijf Koffie Leute  slow coffee naar mensen toe. Op festivals welteverstaan. Mensen krijgen bij hem en zijn collega’s Dirk en Olivier uitleg over hun koffie en kunnen zelf hun koffie naar keuze laten vermalen en klaarmaken.

Martijn vertelt maar al graag over zijn passie: filterkoffie.  Hoor hier wat Martijn over filterkoffie vertelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.