Zwembad transformeert in Aloha Bar

foto-8In Utrecht staan veel gebouwen leeg. Er wordt veel nagedacht over een nieuwe bestemming of een transformatie wat betreft deze gebouwen. In Rotterdam is er al iets omgetoverd. Het beroemde oude zwembad Tropicana is eind deze zomer veranderd in een Picknick Aloha Bar.

foto : Dorine Bothof

Zittend in een leeggepompte wildwaterbaan, genietend van een wijntje. Dat is het eindresultaat van zwemparadijs Tropicana.
Het subtropisch zwemparadijs sloot zijn deuren in 2010. In het jaar 1988 werd het geopend als onderdeel van Center Parcs. Het fndj505pahmpx3rinoohe34oidoel was om mensen de kans te geven om een dagje te gaan zwemmen, zonder een bungalow te moeten boeken. Na vijf jaar werd besloten dat het concept toch niet helemaal binnen de bedrijfsstrategie paste. Waarna het complex werd verkocht aan Paul John de Jong. In 2005 waren er nog uitbreidingsplannen. Totdat onderzoeken aantoonden dat er veel gebreken waren in het zwembad; slechte hygiëne en veiligheid.

 

tvm4wim8ldgjoro9mvwrtfhc9

 

Volgens provincie Zuid-Holland en de Koninklijke Nederlandse Zwembond voldeed het zwembad niet aan de eisen, die zwembaden hebben. Het achterstallige onderhoud zorgde voor minder kwaliteit, criminaliteit en onveiligheid. Naast deze formele zaken, deden er toentertijd ook veel mysterieuze zaken de ronde. Er zouden messen in de glijbanen worden gestoken.
fotos: Peter Winterswijk

Na ruim 22 jaar is er dan echt een einde gekomen aan het al het zwemplezier in subtropisch zwemparadijs Tropicana.

Veel nieuwe ideeën passeerde de revue. Zoals een concerthal, senior woningen, evenementencentrum en  een stadskas.


https://twitter.com/Diaanaa/status/325329404769206273

Nu is er dan eindelijk een bestemming gevonden.

De Picknick Aloha Bar. Benieuwd hoe dit idee er dan is doorgekomen?1235231_480013215428518_1866435790_n
Kijk naar onze uitzending.
foto: Picknick Aloha Bar Facebook

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.