Amerikaanse kinderverkiezingen naar Nederland

tiaraValse wimpers, een te witte lach en zesjarigen in glitterjurken. Wie wel eens naar het TLC-programma ‘Toddlers and Tiaras’ heeft gekeken herkent hierin een Amerikaanse kindermissverkiezing. Deze shows haalt Esmeralda Sikkema nu naar Nederland.

Iedere maand een missverkiezing, dat is Sikkema’s plan. De Amsterdamse keek naar de levende Barbie’s op tv en wist: dit wil ik ook! “Als ik een dochtertje had gehad, zou ik zeker meedoen.” Volgens Sikkema zijn er veel meer Nederlanders die het credo ‘doe maar normaal, dan doe je gek genoeg’ niet aanhangen. “Laat meisjes zich eens een echte dame voelen. Chique aangekleed en helemaal opgetut.”

Twee dingen pakt ze toch anders aan in Nederland. “Een: Ik wil geen pushende moeders zien. Een verkiezing moet een fijne tijd met je kind zijn. Samen tijd doorbrengen, want dat brengt je dichter bij elkaar en versterkt de band met je kinderen.” Daarnaast zien we in de tv-serie over de jonge schoonheidskoninginnen ouders die duizenden dollars aan de kleding en make-up van hun meisjes besteden. “Voor 36 dollar kan iedereen een mooie jurk kopen. De verkiezingen zijn dus echt niet alleen voor rijke gezinnen.”

In Frankrijk zijn de missverkiezingen voor kinderen verboden. Ook in de bakermat van de shows, de V.S., is veel kritiek op de verkiezingen. Die kwam vooral op toen een van de moeders haar drie jaar oude dochter aankleedde als Julia Roberts in het begin van Pretty Woman.

Iedereen die het leuk lijkt om aan deze verkiezingen mee te doen, kan zich opgeven via Sikkema’s website.

6 gedachten over “Amerikaanse kinderverkiezingen naar Nederland

 • 15 september, 2014 om 22:02
  Permalink

  Die Esmeralda Sikkema is helemaal van de ratten besnuffeld om vooral kleine kleutermeisjes te laten optreden in missverkiezingen zoals in Amerika! Denken degenen, zoals zij, die daar verder ook achter zitten dat de desbetreffende meisjes het zo leuk vinden om in roze tutu’s voor een tv op te treden als een soort aangeklede poppen? Het is misschien wel goedbedoeld van ouders en anderen maar ze beseffen niet dat kinderen GEEN plonkopjekten zijn, paspoppen of kleine volwassenen! Ik denk zelf dat de kleine meiden doodongelukkig worden van al de media-aandacht en al de dure jurkjes en kroontjes. Kinderen die zo te kijk worden gezet of oververwend zullen oftewel in verwende etters veranderen of in doodongelukkige mensen die nooit leren om zelfstandig worden! Laat die Esmeralda Sikkema anders, samen met de geschifte ouders, zelf maar als pronkdier bij zulke tv-shows optreden en kinderen gewoon kind zijn in plaats van jongvolwassen. Schoonheid zit namelijk in het hart en niet in het uiterlijk.

 • 13 oktober, 2013 om 20:06
  Permalink

  Waar ik benieuwd naar ben, hoe zal zo’n kind zich ontwikkelen die alle miss-verkiezingen heeft gewonnen en gewent is aan het idee dat mooi zijn het belangrijkt is.

 • 13 oktober, 2013 om 14:03
  Permalink

  Laat kinderen nog lekker kinderen zijn zolang het kan.. Ik snap het idee van een band ontwikkelen tussen moeder en dochter wel, maar dat kan ook door samen koekjes te bakken.. Wel ben ik het eens met Dominique, dat elk meisje het wel leuk vindt om mooi gemaakt te worden met make-up en jurken, maar laten we dan niet te ver doorslaan alsjeblieft..

 • 12 oktober, 2013 om 18:47
  Permalink

  Kleine meisjes horen geen geëpileerde wenkbrauwen te hebben. Ook ik denk dat Nederlanders hier te nuchter voor zijn. Wel denk ik dat meisjes het leuk vinden om aan een missverkiezing mee te doen als ze gewoon een beetje opgetut worden en mooie jurken aan mogen. Hopelijk is dat ook de bedoeling van Esmeralda Sikkema.

 • 11 oktober, 2013 om 13:29
  Permalink

  Hier zijn Nederlanders veel te nuchter voor als je het mij vraagt.

 • 11 oktober, 2013 om 13:04
  Permalink

  Ik vind het gek dat ze zelf geen dochter heeft. Weet ze wel wat er in die koppies van de jonge meisjes omgaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.