Anytime Fitness opent deuren in Houten

Bron: Flickr
Bron: Flickr

Goed nieuws voor de sportieve nachtbrakers. Vanaf november opent een nieuwe sportschool haar deuren in Houten. Ka kit Law en Wai kit Law willen met Anytime Fitness een nieuwe stijl van fitnessen introduceren. De vestiging is 24 uur per dag open voor bezoekers, die na ‘sluitingstijd’ een eigen sleutel krijgen om de sportschool te betreden. Anytime Fitness is een van de snelst groeiende fitnessketen en heeft vestigingen in onder meer de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en Japan. Maar is midden in de nacht sporten wel gezond?

Waar in Nederland de meeste sportscholen pas om negen uur ’s ochtends open gaan, is het in de Verenigde Staten zeer gebruikelijk om al om zes uur met de gewichten in de weer te zijn. Sporten kort nadat je wakker bent geworden, is effectief om het de stofwisseling versnelt.

Maar uit onderzoeken blijkt dat sporten aan het eind van de middag het beste is. Je lichaamstemperatuur is dan het hoogst, waardoor je meer calorieën verbrandt. Omdat je spieren al zijn opgewarmd lijkt het sporten je bovendien minder moeite te kosten.

Sporten na een lange vermoeiende werkdag is meestal niet echt effectief. Het lichaam heeft dan al vaak veel inspanningen moet leveren, waardoor het lichaam rust heeft. Leden van Anytime Fitness die ’s nachts gaan fitnessen presteren alleen als ze daarvoor voldoende rust hebben gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.