Blijven lezen in eigen stoel

Bibliotheek aan Huis
Bibliotheek aan Huis foto: Dorine Bothof

Meneer Rutters, mevrouw Eusman en mevrouw van de Tak kunnen hun geleende boeken heerlijk vier weken lang thuis in hun eigen stoel lezen. Dankzij die Bibliotheek aan Huis, mogelijk gemaakt door vrijwilligers en Elvire Derks en Ina Jansen, senioren van de Bibliotheek in Zeist, lachen de ouderen die niet meer naar de bibliotheek kunnen hun tanden bloot.

 

 

Veel bibliotheken moesten door de bezuinigingen sluiten of zich samenvoegen. De Bibliotheek aan Huis in regio Zeist is na het afschaffen van de bibliobus voor de ouderen gelukkig nog wel blijven bestaan.

Meneer Rutters is laag geletterd en leent daarom van de Bibliotheek aan Huis luisterboeken. De vrijwilligers Eva en Elly komen weer langs om nieuwe luisterboeken te brengen en de oude weer mee om deze weer veilig terug te brengen naar de bibliotheek.

Mevrouw van de Tak is net lid geworden van de Bibliotheek aan Huis.

Mevrouw Eusman leest graag detectives en geeft de Bibliotheek aan Huis een dikke 10!

Vindt u de Bibliotheek aan Huis ook wel handig, kunt u lichamelijk of geestelijk niet meer bij de bibliotheek komen? Kijkt u dan even op de site van de Bibliotheek. Hier ziet u in welke regio de Bibliotheek aan Huis rijdt. http://bibliotheek.ideacultuur.nl/bibliotheek-content/40-collectie/senioren/38-bibliotheek-aan-huis

3 gedachten over “Blijven lezen in eigen stoel

 • 14 oktober, 2013 om 15:00
  Permalink

  Ben het helemaal met de andere reacties eens, wat een ontzettend leuk initiatief! En wat een lieve mensen allemaal.

 • 13 oktober, 2013 om 13:36
  Permalink

  Wat fijn voor die mensen dat ze op deze manier toch een leuk boek kunnen lezen en ook nog eentje die ze echt willen lezen! Misschien wel wat voor mijn opa en oma? Of als ik later zo oud ben en niet meer zelf naar de bieb kan…

 • 12 oktober, 2013 om 18:51
  Permalink

  Echt een goed initiatief van de Bibliotheek van Zeist. Gelukkig bestaan er vrijwilligers als Eva en Elly!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.