‘Blokje Om’ wint 48 Hour Film Project

48 hour film project Blokje om’ isde grote winnaar van het 48 Hour Film Project. De korte film is in twee dagen gemaakt, als onderdeel van het Nederlands Film Festival.

De driekoppige jury, bestaande uit producer Dave Schram, actrice Wynn Heliczer en ‘Deep End Film’ eigenaar Wouter Jansen, vond de humoristische film het best uitgevoerd van alle 29 inzendingen.

De filmmakers zijn dolblij met hun overwinning. Hun film zal in Amerika meedoen met nog een competitie. Daar strijden ze tegen maar liefst 149 winnaars uit andere steden.

Zondag 29 september was de deadline voor alle films. Het 48 Hour Film Project houdt in dat deelnemers twee dagen krijgen om een complete film te maken: van script tot muziek. Ook kregen ze specifieke opdrachten van de jury: de zin ‘eentje voor mij, en eentje voor onderweg’ moest in de film verwerkt zitten. Ook moest een postbode een rol spelen en moest een blokje kaas in beeld verschijnen.

Het was een ware race tegen de klok: Er waren 31 deelnemers en 29 daarvaan haalden de eindstreep.

‘Blokje om’ gaat over een sociaal ongemakkelijke man, die verliefd wordt op de langsfietsende postbode. Hij probeert haar iedere dag te verleiden, steeds met een uitbundige goocheltruc of rare versierzin. Uiteindelijk lukt het hem haar te verleiden met een ware Hollandse snack: een blokje kaas. ”Kijk de film, dat is het enige wat we nu kunnen zeggen,” roept de crew.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.