Column: only in the USA!

Eden Wood heeft al veel Amerikaanse Pageants gewonnen. Foto: Mickie Wood
Eden Wood heeft al veel Amerikaanse Pageants gewonnen. Foto: Mickie Wood

 

Amerika. Het land waar de rest van de wereld nooit uitgesproken over raakt. Van de meest bizarre wetten (‘Dieren nadoen is verboden in Miami’) tot aan de moeders die hun kinderen als levende barbies op een podium zetten. Niets is te gek. Maar ook de nuchtere Nederlander kan er wat van. Met de komst van de eerste Nederlandse Glitz missverkiezing gaat ook ons land steeds meer op Amerika lijken. 

 

Volgend jaar moet het gaan gebeuren. Meisjes vanaf een jaar of 1 gaan, net als in Amerika, op het podium staan om zichzelf te ‘verkopen’ in hun mooiste kledij. Voor 125 euro kun je jouw kind inschrijven voor de missverkiezing. Volgens de organisator Esmeralda Sikkema is het goed voor het zelfvertrouwen. ”Kinderen leren zichzelf te presenteren en ze vinden het leuk om opgemaakt te worden”, meldt ze.

Wat Esmeralda vooral niet meldt is de lijdensweg die de kinderen moeten doorstaan voordat ze überhaupt zo’n leuk optreden kunnen doen. Zo krijgt de miss in spé een dikke laag make-up op en een nieuwe coupe met nephaar. Voor het echte barbie-effect krijgt het hele lichaam een spray-tan met een goede bruine kleur. Als klap op de vuurpijl mag een cupcakejurkje met hakjes niet ontbreken. In het onderstaande Amerikaanse filmpje van Todlers & Tiara’s zie je hoe de kinderen worden voorbereid op een beauty pageant en ‘hoe leuk de kinderen dat vooral zelf vinden’.

Bron: YouTube

Nog even terug naar Nederland. Gelukkig zijn wij nog niet helemaal ontspoord. De Hollandse nuchterheid zit er namelijk nog net zo ingebakken als de stamppot met boerenkool en worst. Als er één ding is dat Esmeralda niet wil bij haar Glitzverkiezing is het wel de pushende moeder. Sterker nog: de moeders die hun kind ook maar durven te pushen worden (inclusief kind) uitgesloten van deelname.

Of dit allemaal echt gaat gebeuren is nog maar de vraag. De eerste kindermissverkiezing zou op 27 oktober 2013 plaats moeten vinden maar volgens de organisatie gaat dat niet door. Wanneer de eerste missverkiezing wél is, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.