Daklozenkrant Straatnieuws komt met glossy

coverSTRAAT MEDStraatnieuwsverkopers gaan vanaf 11 oktober naast Straatnieuws ook de nieuwe glossy Straat verkopen. Hoofdredacteur Frank Dries ontdekte dat de glossy al een groot succes is in Scandinavië en wilde de glossy daarmee in Nederland testen. Daarnaast levert het ook de straatverkopers een extra zakcentje op zodat zij de winter beter doorkomen.

Waarom een glossy?
‘Daar zijn meerdere redenen voor. We zien dat de verkoop van glossy’s op straat erg succesvol is in Scandinavië. Als het bij ons ook goed gaat kunnen we zorgen voor meer inkomsten voor de daklozen, dan hebben zij ook een extra zakcentje voor de winter. Daarnaast willen we een nieuw publiek bereiken zodat we meer bekendheid genereren, de journalistieke kwaliteit is daarbij erg belangrijk.’

Wat komt er onder andere in de glossy te staan?
‘De glossy wordt 100 pagina’s in kleur, iets wat we gelukkig kunnen financieren door advertentie-inkomsten. In de eerste editie komen interviews met Claudia de Breij, Trijntje Oosterhuis en A.L. Snijders. Daarnaast komen er ook reportages en artikelen over mode, sociaal ondernemen en koken. We willen hierbij hoge journalistieke kwaliteit leveren.’

Is de straatverkoper enthousiast over de nieuwe glossy?
‘De verkopers die we gesproken heb zijn enthousiast. De glossy levert ze namelijk 2,50 euro per blad op terwijl ze voor Straatnieuws 90 cent krijgen. We merken dat ze steeds meer hulp nodig hebben en dan met name in de winter, dus wat extra inkomsten zijn altijd gewenst.’

De nieuwe glossy Straat is vanaf 11 oktober te koop bij de straatverkopers

 

Wanneer is de Straatnieuws eigenlijk begonnen?
Untitled-1

Straatnieuws probeerde al eerder om de verkopers een hart onder de riem te steken door ze te laten dichten op Straatnieuws TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.