De plakplaatjes voorbij…

Stiekem superheld Spiderman.. Bron: www.upcoming.nl
Bron: www.upcoming.nl

 

Tattoos zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Van ruige motorrijder tot huisvrouw, iedereen doet aan deze vorm van lichaamsversiering. De permanente kunstwerken komen dan ook voor in alle soorten en maten, met of zonder speciale betekenis.

 

In de uitzending van CampusCam zagen we een vaste klant van Dick de Wit een tatoeage laten zetten. Terwijl hij op de stoel lag bij de tattoo-artiest Dick de Wit, zat zijn vriendin Nona op hem te wachten. Terwijl de naald bij haar vriend in het lijf werd geprikt, zat zij ideetjes op te doen voor een nieuwe tattoo op haar pols. Bekijk hier het interview met Nona en kom te weten waarom zij een derde tatoeage wil laten zetten.

De sterretjes in haar nek vindt Nona nog steeds leuk, ook omdat ze makkelijk te verbergen zijn zodra dat nodig is. Als zij haar haar omhoog draagt, ziet het er zo uit.

Drie sterretjes, gewoon omdat het kan. Bron: Sanne den Toom
Drie sterretjes, gewoon omdat het kan.
Bron: Sanne den Toom

Nona is één van de vele die in het bezit is van een blijvend plaatje. Uit onderzoek blijkt dat het percentage Nederlanders met een tatoeage groeit. In 2012 had 24% van de bevolking tussen de 18 en 50 jaar minstens één tattoo. In de leeftijdsgroep tussen de 18 en 29 jaar was in dat jaar 31% getatoeëerd. Naast de ‘gewone’ burger worden ook vele BN’ers en buitenlandse beroemdheden met een kunstwerk gespot. Hieronder enkele voorbeelden.

Beroemdheden en hun tatoeages

Een van haar grootste tattoos zit onder Rihanna's borsten. Bron: www.mirror.co.uk
Rihanna’s grootste tattoo zit onder haar borsten.
Bron: www.mirror.co.uk.

Rihanna:  Deze populaire R&B-zangeres scoort hit na hit, maar is ook vaak te zien met een nieuwe aanwinst op haar huid. Ze heeft minimaal negentien permanente afbeeldingen op haar lijf en lijkt voorlopig niet te willen stoppen met het uitbreiden van haar verzameling. ‘Riri’ heeft onder meer sterretjes in haar nek (een tattoo die zij deelt met haar ex-vriend Chris Brown), een pistooltje op haar zij, muzieknoten op haar voet en een Egyptische beeltenis onder haar borsten. In het filmpje hieronder zijn meer afbeeldingen en informatie te vinden over Rihanna’s tattoos.

De 'before' en 'after' op Jolie's linkerarm. Bron: stupidcelebrities.net.
De ‘before’ en ‘after’ op Jolie’s linkerarm.
Bron: stupidcelebrities.net.

Angelina Jolie: Ze staat bekend om haar schoonheid, acteerprestaties, haar multiculturele gezin met man Brad Pitt en inzet voor onder andere vluchtelingen, maar ook deze beroemde vrouw kent een voorliefde voor tatoeages. Hoeveel ze er heeft is bijna niet meer te volgen, maar enkele bekende voorbeelden met uitleg zijn te zien in het filmpje hieronder. Wat ook opvallend is, is dat de actrice ook wel eens een tattoo heeft laten verwijderen met laserbehandelingen. Zij had namelijk de naam van haar ex-man Billy Bob Thornton op haar linkerarm staan, met daaronder de afbeelding van een draak. Ondertussen heeft die tattoo plaatsgemaakt voor de coördinaten van de plekken waar haar (geadopteerde) kinderen vandaan komen.

David en zijn 'sleeve'. Bron: www.tattoo-bewertung.de.
David en zijn ‘sleeve’.
Bron: www.tattoo-bewertung.de.

David Beckham: Voetballer David Beckham is een goed voorbeeld van één van de vele beroemde mannen die vele tatoeages heeft. De meeste hebben voor hem een speciale betekenis. Zo heeft hij de naam van zijn dochter boven zijn hart, de namen van zijn zonen op zijn rug en een Chinese tekst op de zijkant van zijn torso met de betekenis ‘Death and life have determined appointments, riches and honors depends upon heaven’. De sporter toont ook dat zijn geloof belangrijk voor hem is, door middel van de vele afbeeldingen van engelen en Jezus Christus, die hij heeft laten plaatsen. De grootte van de kunstwerken is vaak zo enorm, dat hele delen van zijn lijf vol zitten met inkt en huid amper nog is te zien. Als voetballer reist hij veel en dus laat hij zijn tattoos ook in verschillende delen van de wereld zetten.

Zie hier nog meer van David Beckham en zijn lichaamsversieringen van dichtbij.

 

3 gedachten over “De plakplaatjes voorbij…

 • 14 oktober, 2013 om 15:08
  Permalink

  Tattoo’s zijn prima als, doe wat je wil. Maar ik vind het zelf wel raar dat sommige mensen ze zomaar nemen. Zonder reden, zonder verhaal, zonder er goed over na te denken. Je zit er wel je hele leven aan vast.

 • 10 oktober, 2013 om 23:49
  Permalink

  zo heee jongens nou nou wat een plaatje niet op mijn lijf hoor neeneeee HAHAH

 • 10 oktober, 2013 om 23:27
  Permalink

  Ik vind zelf dat tatoeages heel mooi kunnen zijn, mits ze niet te groot zijn. Twijfel zelf ook of ik er één zal laten zetten, maar wil het niet hals over kop doen natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.