De weg naar de Kledingbank

foto blog Bij de Kledingbank kom je natuurlijk niet zomaar en de stap er naartoe kan erg groot zijn. Er kan sprake zijn van schaamte, maar je kunt ook nog net genoeg geld hebben en daarom niet toegelaten te worden. 

Stel je denkt in aanmerking te komen voor de Kledingbank, wat dan? Hieronder wordt de weg in het kort beschreven.

  • Niet meer genoeg geld voor kleding? Neem contact op met een hulpverlener. Dit kan een maatschappelijk werker zijn of de schuldsanering, maar ook gemeentelijke instellingen en huisartsen.
  • Deze hulpverleners zullen de persoonlijke situatie bekijken. Is er echt niet meer genoeg geld? Dan volgt een verwijzing naar de Kledingbank.
  • Als de verwijzing binnen is, komt deze terecht bij de Kledingbank en kun je je inschrijven. Voor ieder gezinslid hoort een aparte inschrijving ingeleverd te worden.
  • Ieder jaar moet de inschrijving verlengd worden door een nieuwe U-pas te tonen. De pas krijg je automatisch als je minima bent. Een nieuwe U-pas is ieder jaar per 1 juli te krijgen.
  • Als laatste moet je je altijd kunnen legitimeren met een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.
  • Na de verwijzing ben je nog niet van de hulpverlener af. Naast het bekijken van de financiële situatie, zal hij je ook helpen de financiën weer op orde te krijgen. Als dit uiteindelijk is gelukt, vervalt het recht op de Kledingbank.

Voor meer informatie over de in september geopende Kledingbank in Nieuwegein, kijk hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.