Een knipbeurt met een sigaar en whiskey

Schermafbeelding 2013-09-20 om 11.28.54
Bron: Flickr

Metroseksueel. Waar jarenlang een negatief imago kleefde aan dit woord, zijn metromannen tegenwoordig ‘hot’. Met dank aan rolmodellen als David Beckham en Graziano Pellè besteden mannen steeds meer tijd aan hun uiterlijk. Een frequent bezoek aan de barbershop hoort daar absoluut bij.

Barbershops zijn kapperszaken speciaal voor mannen. Onder het genot van een glas whiskey en een sigaar kunnen de mannen hun baard en kapsel laten knippen door een barbier. Deze naam is afgeleid van het Latijnse barba, dat baard betekent. Door de ontwikkeling van het elektrische scheerapparaat verdwenen de afgelopen tientallen jaren veel barbershops. Doordat mannen de afgelopen jaren steeds meer aandacht besteden aan hun uiterlijk, zijn de barbershops nog altijd levend.

http://youtu.be/65VzCd_kdao

Barbering gaat verder dan alleen het knippen van een kapsel. In Amerika is het niet alleen een kunstvorm, het is een manier van leven. Ook in Nederland zijn in veel steden barbershops te vinden. Aan de Voorstraat in Utrecht zit Pappa’s, de barbershop van Erwin van de Water.

In de uitzending van CampusTalk een interview met barbier Erwin van de Water en de huidige baard- en haartrends!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.