Elektrische apparaten recyclen met klasgenoten

www.inleverenwaaromniet.nl
www.inleverenwaaromniet.nl

Gemeente Utrecht organiseert van maandag 7 tot en met zaterdag 12 oktober 2013 de Utrechtse Inleverweek. De leerlingen van Utrechtse basisscholen proberen in deze week zo veel mogelijk elektrische apparaten, die het niet meer doen, in een gezamenlijke container te verzamelen.   

Alle basisscholen mogen meedoen met de Utrechtse inleverweek. Uiteindelijk wint de school met de meeste kilo’s aan oude apparaten de wedstrijd. De winnende school krijgt een cheque ter waarde van €1.000 euro voor een duurzame investering in eigen school. Een voorbeeld van zo’n duurzame investering in eigen school is het installeren van energiebesparende LED-verlichting. Familie, kennissen en vrienden mogen meehelpen met het inzamelen. De deelnemende scholen krijgen tijdens deze week ieder hun eigen container op het schoolplein.

Wat mag ik inleveren?

Om er zeker van te zijn dat het apparaat wat je inlevert, meetelt in de peiling, controleer je de naam van het apparaat op deze lijst. Voorbeelden van apparaten die ingeleverd mogen worden zijn afstandsbedieningen, magnetrons, hoofdtelefoons of mp3-spelers. Een regel die altijd telt is dat het apparaat een stekker of batterij moet hebben. Recyclen van deze apparaten kan niet alleen een leuke prijs opleveren, maar je draagt hierdoor ook bij aan een beter milieu.  Zo wordt ruim 75 procent van een ingeleverde wasmachine hergebruikt volgens de website.

Aanmelden?

Basisscholen die mee willen doen, kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar info@inleverenwaaromniet.nl

[jwplayer mediaid=”33150″]

De Utrechtse Inleverweek is een initiatief van gemeente Utrecht . Met de afvalscheidingscampagne Inleveren? Waarom niet! probeert gemeente Utrecht milieuvriendelijker te worden.

 

 

Wilke Arts

21 jaar, student School voor Journalistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.