GroenLinks stelt vragen naar aanleiding van Campus Blog-artikel

GroenLinks heeft het Utrechtse college van b&w schriftelijke vragen gesteld over de weigering van de Evangelie Gemeente Utrecht om een zaal te verhuren aan Jong&Out. De kwestie kwam aan het licht door een publicatie van Campus Blog.

“Mensen de toegang weigeren vanwege hun geaardheid is onacceptabel,” aldus Pepijn Zwanenberg, raadslid van GroenLinks Utrecht. “Iedereen moet zich in Utrecht welkom, veilig en geaccepteerd voelen en dat geldt helemaal voor kwetsbare jongeren. Het is vandaag nota bene Coming Out Dag, we zijn juist zo trots dat de regenboogvlag voor het stadhuis wappert en dat vandaag bekend werd dat het regenboogzebrapad permanent blijft liggen.”

GroenLinks wil van het college weten of zij het eens is met GroenLinks dat weigering op grond van seksuele voorkeur discriminatie is. Ook vraagt GroenLinks aan het college of ze bereid is om in gesprek te gaan met het kerkbestuur over deze gebeurtenis.

Pedofielenvereniging
Het kerkgebouw, gevestigd in het centrum van Utrecht, wordt verhuurd voor feesten en vergaderingen. In een reactie tegen redacteuren van CampusBlog, de website van de School voor Journalistiek, zegt kerkbestuurder Paul de Vries: “Het is ons gebouw en wij bepalen aan wie we ruimtes verhuren. We kiezen daarin voor neutrale organisaties en zouden bijvoorbeeld ook geen ruimte aan de pedofielenvereniging verhuren.”

Zwanenberg: “Op hun site staat geen enkele voorwaarde voor verhuur laat staan dat ze alleen aan zogenaamd neutrale organisaties verhuren. GroenLinks heeft er in het verleden weleens een zaal gehuurd, maar verklaart zich vanaf nu niet meer ‘neutraal’ en zal daarom geen gebruik meer maken van de zaalverhuur daar.”

Eén gedachte over “GroenLinks stelt vragen naar aanleiding van Campus Blog-artikel

  • 14 oktober, 2013 om 10:59
    Permalink

    Met alle respect, maar is het ook niet een beetje provocerend van Jong en Oud. Het gaat hier om een kerk. Daarbij behoren homo’s en lesbiennes sowieso al tot een kwetsbare groep mensen. Ik snap wel dat het evangelie van gemeente Utrecht Jong en Oud weert uit hun kerk. Ze hebben waarschijnlijk gewoon geen zin in geklaag van hun achterban. Dat is toch heel logisch? Dat is het zelfde als een pastoor die uit de kast komt. Dat wordt gewoon niet geaccepteerd door de achterban. En zonder de achterban heeft de kerk geen recht van spreken meer. Het blijft een kerk of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.