Het leed dat treinreizen heet

 

 

Bron: thms.nl

 

 

‘Dames en heren, we wachten nog even op een intercity die ons aan de linkerzijde gaat passeren. Als deze ons voorbij is, krijgen wij een groen sein. Nog even geduld dus alstublieft.” Wanneer de intercom in de trein begint met kraken, weten de passagiers het eigenlijk al: vertraging, voor de zoveelste keer deze dag/week/maand. Het is dan ook een van de meest gehoorde klachten van treinreizigers. Lees gauw verder hoe u uw vertraging met de trein toch nog een beetje leuk kan maken! 

1. De eerste tip is simpel: zoek lotgenoten om mee te praten. Dit kan in de trein zelf (iedereen zit immers in hetzelfde schuitje/treintje), maar als u niet direct contact durft te leggen, is er de Facebookpagina ‘Smoezen van de NS’. Hier kunt u met een druk op de knop (en een werkend toetsenbord) uw gal spuwen. Likes en reacties gegarandeerd!

2. Neem een bordspel mee. Niets dood de tijd zo erg als een vlot spelletje Monopoly, of beter nog, Mens-erger-je-niet. Vraag mede-passagiers om mee te doen, of speel het in je eentje. In dit laatste geval heeft u ook nog een grote kans dat u als winnaar uit de bus (trein) komt.

3. Schrijf een gedicht over de persoon tegenover/naast u. Minstens twintig regels zijn gewenst. Voorwaarde is ook dat u uw schrijfwerk voordraagt aan de desbetreffende persoon, liefst met een diepe basstem en wilde handgebaren.

4. En last but not least, zet keihard uw favoriete muziek aan. Of dit nu de grootste hits van Céline Dion zijn, of de beste werken van Wolter Kroes: alles is geschikt. Iedereen verveelt zich immers, dus u kunt net zo goed uw uitstekende muzieksmaak delen met de hele coupé. De mede-passagiers zullen u dankbaar zijn!

Kijk hieronder nog even gauw voor een 2 1/2 uur durend filmpje over treinen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.