Jason Bouman maakt lipdub-videoclip

 

Jason BoumanBloed, Zweet en Tranen-winnaar Jason Bouman heeft een nieuwe videoclip uit. Eerder kon je in CampusTalk al een gedeelte van het nummer ’t Regent bier horen, maar nu is zijn videoclip klaar. En voor deze nieuwe videoclip is gekozen voor een speciale vorm: het is een lipdub-video.

In de videoclip van Bouman komen ook drie andere deelnemers van de talentenjacht die Jason won, voorbij. Ook zie je de leden van de Jason Bouman-fanclub, die opgericht is toen hij deelnam aan het televisieprogramma Bloed, Zweet, en Tranen.

Bron: YouTube

De videoclip van Jason Bouman is een zogenaamde lipdub. Dat betekent dat de hele videoclip in één lang shot opgenomen is, waarin een groep mensen het liedje playbackt. De camera legt een soort route af waar dan allemaal mensen het nummer zingen. Het fenomeen werd bekend toen een aantal militairen uit Engeland, gelegerd in Irak, het nummer ‘Is This The Way to Amarillo?’ vertolkte, in 2005.


Bron: YouTube

Jaren later is er zelfs een Nederlands televisieprogramma gemaakt, waarin iemand een lipdub kon laten maken voor een bekende die wel een opstekertje kon gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.