Kaalgekapte huid is de standaard

Auwch.. wie mooi wil zijn... Bron: www.schoonheidsspecialistennieuws.nl.
Auwch.. wie mooi wil zijn…
Bron: www.schoonheidsspecialistennieuws.nl.

Weken een gladde huid, geen blijvende bultjes, geen stoppels en geen ingegroeide haren. Kale benen, oksels en schaamstreek lijken tegenwoordig de standaard te zijn, bij zowel vrouwen als mannen…  

Uit onderzoek van de professionele waxstudio Delete blijkt dat de meeste vrouwen die zich laten harsen,  kiezen voor een kale schaamstreek. Dat is zo’n 65 procent. Dit blijkt uit statistisch onderzoek uitgevoerd (door Delete Professionals In Waxing) onder 70.000 uitgevoerde brazilian wax behandelingen. Daarnaast zijn een kleins streepje en andere vormen, zoals een hartje, populair. Opvallend is dat deze trend behoorlijk al zo’n drie jaar volhoudt onder vrouwen.

Hete wax wordt vaak door professionals gebruikt. Bron: www.glamskin.nl.
Hete wax wordt vaak door professionals gebruikt.
Bron: www.glamskin.nl.

Ondanks dat het misschien lijkt als een behandeling voor vrouwen, wordt het harsen van de schaamstreek tegenwoordig ook door mannen gedaan. 89 procent ervoor om alles weg te laten halen. Uit het onderzoek bleek, dat het nog steeds populairder raakt bij mannen.

Ontstaan

Ontharen met wax wordt al eeuwen gedaan in verschillende culturen. Halverwege de jaren ’90 raakte waxen weer in opkomst. Het begon in Zuid-Amerika, om vervolgens ook in de Verenigde Staten, Australië, Azië en Europa weer als trend te worden gesignaleerd.

Toen zeven Braziliaanse zussen in 1994 in hun salon in Manhattan deden aan brazilian waxing, werd het populair om al het haar te verwijderen bij de schaamstreek. Brazilian biki waxing houdt dus in dat álle haren worden verwijderd rond de intieme zone door middel van hete wax.

Deze techniek werd enorm bekend toen de hoofdrolspeelsters in de hitserie Sex and the City het lieten doen.

Enkele seizoenen en een film later wordt het duidelijk dat harsen nog steeds een must is voor de vrouwen en hun bikinilijn.

Foufounista’s

Nu de trend zich in alle landen voordoet, doet een bijzondere naam (geïntroduceerd door de Franse versie van het tijdschrift Elle) de ronde voor de haarloze vrouwen (en mannen). Foufounista’s worden ze genoemd. Het franse wordt ‘foufoune’ verwijst naar de schaamstreek/het zitvlak en de woordspeling geeft een knipoog aan de algemeen gebruikte term fashionista’s voor modebewuste vrouwen.

In het filmpje hieronder vertelt Liron, Wax Angel bij Delete, hoe haar werk eraan toe gaat en of de vrouwen die bij haar op de tafel liggen creperen van de pijn…

Doe het zelf

Hoewel er in elke stad wel een paar professionele ontharingsstudio’s, is het natuurlijk ook mogelijk om in je eigen badkamer aan de slag te gaan. Er zijn vele producten te koop, die het mogelijk maken om zelf te harsen. Dit kan met kant-en-klare waxstrips van diverse merken. Ook zijn er tegenwoordig mogelijkheden om thuis te harsen met hete wax, zoals in de studio’s. Enkele merken die deze producten verkopen, zijn: Veet, Kruidvat, DA en BaByliss.

Er zijn veel producten om jezelf te ontharen. Bron: www.cosmopinie.nl.
Er zijn veel producten om jezelf te ontharen.
Bron: www.cosmopinie.nl.

Enthousiast geraakt en zin om het eens zelf uit te proberen? In het filmpje hieronder is een duidelijke uitleg te zien met één van de vele producten die een thuispakket aanbieden. De uitleg is voor andere producten (zoals hierboven genoemd) ook van toepassing. Let op: de winactie aan het einde van dit filmpje is niet meer geldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.