Kijktip: Strijders voor de Liefde

sipke-jan-bousema Vaste kijkers van Campus Talk zullen in november 2013 een interview met de Jamaicaanse George voorbij zien komen. Eerder deed George al mee aan een documentaire van Sipke Jan Bousema.

In de documentaire Strijders voor de Liefde (2012) gaan filmmakers Marieke Slinkert en Sipke Jan Bousema in binnen- en buitenland op zoek naar de mannen en vrouwen die een dagelijkse strijd moeten leveren om hun liefde openlijk en veilig te mogen uiten.

Een grote inspirator voor documentairemaker Sipke Jan Bousema is Harvey Milk, de eerste openlijk homoseksuele politicus in de Verenigde Staten. Harvey Milk maakte vrijheid voor homoseksuelen in de Verenigde Staten mogelijk door mensen, homo’s en hetero’s, met elkaar te verbinden. Wie zijn de Harvey Milks van deze tijd? Sipke Jan zoekt in de film naar het belang van de Gay Pride in Nederland en zet dat af tegen de situatie in andere landen. Van hoever zijn Nederlandse LGBT’s (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgenders) al gekomen? En hoe groot is het contrast met de vele LGBT’s wereldwijd in landen waar zo’n feest ondenkbaar is?

Klik hier om de uitzending te bekijken.

Eén gedachte over “Kijktip: Strijders voor de Liefde

  • 10 oktober, 2013 om 19:24
    Permalink

    Heftig verhaal! Mooie documentaire, bedankt voor de kijktip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.