Kledingbank Nieuwegein: recht uit het hart

Foto: Arend Bloemink
Foto: Arend Bloemink

“Ik werd er ’s nachts wakker van. Ineens dacht ik: ik moet dit doen”, vertelt Daniëlla Frederica als haar gevraagd wordt hoe ze op het idee kwam om de kledingbank in Nieuwegein op te richten. “Ik speelde al langer met het idee, maar ja, hoe pak je zoiets aan?” Gelukkig kreeg Daniëlla steun van onder andere Mitros en MOvactor (voor opslagruimte). Aan de Koetsdrift 82, een soort buurthuis, werd de zolderruimte ingericht voor de kledingbank.

“We zijn nog maar net open, maar eigenlijk is de ruimte alweer te klein”, zegt Daniëlla lachend. Toch blijven ze voorlopig nog wel aan de Koetsdrift, al wordt een grotere ruimte op langere termijn niet uitgesloten. Ook bij Daniëlla thuis staat het inmiddels behoorlijk vol met kleding dat nog gesorteerd moet worden.

Overal staan dozen vol met kleding. Daniëlla: “Alles moet gesorteerd worden en daarna natuurlijk gewassen en gedroogd. Op die manier gaat er een heleboel werk in zitten, ook al zijn we niet de hele week open.” Toch haalt Daniëlla veel voldoening uit dit werk, ondanks dat het op vrijwillige basis is. “Om tien uur ’s avonds gaat mijn laatste mailtje de deur uit, het zijn dus lange dagen. Maar dat geeft niet”, zegt ze met een glimlach.

Ook zelf kent deze initiatiefneemster het klappen van de zweep. “Zelf heb ik ook in de schuldsanering gezeten, ik weet hoe het is als je geen geld hebt voor kleding. Daarom is het zo fijn dat ik er nu mensen mee kan helpen.”Op maandag en dinsdag is de kledingbank geopend van 09:00 uur tot 12:00 uur. Voor afgifte van kleding kunt u er ook op donderdag terecht, van 09:00 uur tot 16:00 uur.
En wil u weten hoe u verder nog kunt helpen? Kijk dan op de site van Kledingbank Nieuwegein, de Facebook-pagina of volg ze op Twitter!

Foto: Daniëlla Frederica
Foto: Daniëlla Frederica

4 gedachten over “Kledingbank Nieuwegein: recht uit het hart

 • 14 oktober, 2013 om 19:42
  Permalink

  Wat fijn dat er mensen als Daniella zijn. Als we allemaal iets zouden geven aan een kledingbank, zouden er een hoop mensen gelukkig gemaakt kunnen worden.

 • 14 oktober, 2013 om 16:54
  Permalink

  Als iedereen ook maar één afgedankt kledingstuk uit zijn eigen kast aan een kledingbank zou doneren zou het al veel schelen denk ik. Veel kleding is vaak nog goed maar wordt toch weggegooid. Ik breng het volgende keer gewoon naar Nieuwegein.

 • 14 oktober, 2013 om 14:59
  Permalink

  Heel fijn dat er mensen zijn die zoiets oppakken. Hopelijk worden er veel mensen geholpen.

 • 14 oktober, 2013 om 10:24
  Permalink

  Na het lezen van dit artikel vraag ik mij af hoe de mensen die gebruik maken van deze kledingbank op dit initiatief reageren. Hoeveel mensen komen hier bijvoorbeeld op af? Ik weet zelf niet hoeveel mensen in Nieuwegein geen kleding kunnen betalen, maar als ik het zo lees is het heel hard nodig daar. En super van Daniëlla dat ze dit doen, maar wat kost dit wel niet? Als al die kleren gewassen en gedroogd moeten worden ben je toch zakken vol geld kwijt? Kun je dat geld dan niet beter aan een goed doel doneren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.