Jeugd cheerleaders Vleuten winnen NK

foto-11
Foto: Dorine Bothof

 

De Djalita Cheerleaders uit Vleuten zijn op de goede weg. De jeugdafdeling won het NK en mogen volgend jaar meedoen met de kampioenschappen in Duitsland. Deze kampioenschappen zijn een voorloper op het EK voor jongeren ‘Cheerleaden is meer dan alleen maar lief lachen’, aldus senior cheerleader Aida Visser.

 

 

 

 

 

 

cheerleaders
Warming up; Foto: Dorine Bothof

Ook de oudere dames wonnen het Nederlands kampioen cheerleaden. Ze hebben alleen geld nodig voor het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten. De cheerleaders hebben nog tot 1 februari om het geld bij elkaar te krijgen. Dan sluit namelijk de inschrijving voor het wk. Aida Visser een van deze senioren traint naast Danuta Donk (eigenaar van Djalita cheerleaders) soms ook de meisjes. We bezochten de meiden en namen een kijkje op de training.

Aida vertelt ons dat cheerleaden een echte sport is en meer dan alleen maar lief lachen. Om goed te worden is hard trainen noodzakelijk. De meisjes zelf vinden de trucjes leuk die je bij cheerleaden leert. Aida zegt: ‘We doen het rustig aan als iets niet lukt dan proberen we het volgende week gewoon nog een keer.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.