Korenslag 2.0: Mensen en muziek!

baby-koptelefoon Vorig jaar was het een echte hype. Na Korenslag, de NCRV hitserie Levenslied en de Golden Oldies van BBN werden koren (weer) populair. In de provincie Utrecht alleen al zijn er al meer dan 150 koren. Van shantykoor tot gospel en van klassiek tot pop  in alle soorten en maten. Alle genres worden vertegenwoordigd. Wij van CampusCam hebben ‘ons’ eigen koor. Shantykoor Windstilte uit Vleuten. De mannen van het koor eindigen onze uitzending met een lach en een traan en vooral veel mooie muziek noten. Hierover binnenkort meer…

Muziek is voor iedereen, en soms ook door iedereen. Hoe komt het toch dat muziek zo belangrijk is in ons leven? Muziek blijft een mysterie. Voor iedereen is het anders. Iedereen heeft een andere smaak en stijl. Muziek kan je laten lachen, dansen, huilen en laten schreeuwen. Er is op onze wereld geen ander dier dat zo van muziek houd als wij maar ook dieren kunnen een voordeel halen uit muziek. Katten kunnen bijvoorbeeld beter relaxen door muziek. http://www.youtube.com/watch?v=m0Fh4eukcRo Dit neemt niet weg dat dieren natuurlijk niet voor hun plezier een goede plaat van Led Zeppelin opzetten. Ze miauwen de gitaarsolo niet mee. Sommige katten daargelaten dan.. http://www.youtube.com/watch?v=q6p8kPZRaJA Scans tonen aan dat wanneer mensen naar muziek luisteren elk deel van het brein actievere wordt. Dat klinkt in ieder geval als een positieve vibe nietwaar. Volgens diverse onderzoeken reageren al onze hersendelen op muziek. Hoogleraar cognitieve Psychologie Steven Pinker relativeert bovenstaande stelling wel in zijn TEDX speech.  Volgens hem kunnen wij mensen ook prima functioneren simpelweg omdat de rest van de wereld gewoon doorgaat en er principieel niets veranderd als er geen muziek zou zijn. Muziek geeft ons een speciaal gevoel. Samen muziek maken geeft daardoor misschien een nog beter gevoel. Dat kan een reden zijn waarom koren steeds populairder worden. Wij van CampusTV zijn er dan ook zeer blij mee dat we een ‘eigen’ koor mogen verwelkomen. De mannen van Windstilte hebben er zin in! Hou ons goed in de gaten!

De mannen van Shantykoor Windstilte
De mannen van Shantykoor Windstilte

Eén gedachte over “Korenslag 2.0: Mensen en muziek!

  • 14 oktober, 2013 om 14:56
    Permalink

    Ben heel benieuwd naar de liedjes, leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.