Legoworld in Utrecht

Torenhoge bouwwerken, compleet gemaakt van Lego: van 17 tot en met 23 oktober is het te zien in Jaarbeurs Utrecht. Legoworld opent dan namelijk de deuren. Het evenement, waar ieder jaar zo’n 70.000 mensen op af komen, is bedoeld voor zowel jong als oud. Want wie zegt dat alleen kinderen mogen genieten van het kleurige speelgoed?

Dagenlang, soms zelfs wekenlang, werken de bouwers aan de creaties. De echt hoge bouwwerken worden deel voor deel gemaakt en dan pas op elkaar gestapeld: Legoworld moet namelijk geen Domino Day worden.
Huizen, mensen, dieren, treinen: je kan het zo gek niet bedenken, of het staat levensgroot te bewonderen in de hallen van Legoworld.

Ruud Woeltjes, enthousiast lego-verzamelaar én oprichter van Legoclub De Bouwsteen, is dit jaar ook aanwezig. ”Als vereniging gaan wij daarheen. Voor de dertiende keer dit jaar gaan we laten zien dat je meer met Lego kan dan alleen sets bouwen.”

 

Een deel van de Lego-verzameling van Woeltjes
Een deel van de Lego-verzameling van Woeltjes

Het is alweer de dertiende editie van Legoworld. Er is, zoals ieder jaar, weer een leuk en afwisselend programma voor de jonge bezoekers. Zo is er een Nickelodeonplein, waar diverse tekenfilmhelden te vinden zijn. Je kunt schatzoeken, een Teenage Mutant Ninja Turtle-dansworkshop volgen en op de vijf meter hoge uitkijktoren klimmen.

Zoals ieder jaar, wordt er ook een lego-bouwwedstrijd georganiseerd. Lekker bouwen met lego, daar komen de bezoekers natuurlijk voor! Zie hieronder een sfeerfilmpje van Legoworld 2012.

http://youtu.be/3570TpYy3PU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.