Nationale wat dag?

Keyboard-left_keysVan de week was het onder andere de Dag van de Verenigde Naties, Wereldinformatiedag over Ontwikkelingsvraagstukken en Internationale Dag van de Schoolbibliotheek. Het zegt mij allemaal niets en zeg nou zelf: wie staat hier bij stil? Wie weet nou welk feest er vandaag weer wordt gevierd? En waar komen al die dagen ineens vandaan?

Ik stelde deze vraag ook aan mezelf toen het afgelopen dinsdag, 22 oktober, Wereld Stotterdag was maar ook Nationale Caps Lock Day. Caps Lock Day? Wat is dat nou weer voor onzin, dacht ik. Toch kwamen er op Twitter heel wat Tweets langs.

Maar waar komt zo’n Caps Lock Day nou vandaan? Caps Lock Day is ontstaan omdat er een groep mensen vond dat Caps Lock van het QWERTY toetsenbord moest worden verwijderd, omdat sommige mensen deze toets per ongeluk indrukten en het zo leek of zij boos waren als zij in hoofdletters typten. Daarom bedachten zij Caps Lock Day zodat mensen 1 keer per jaar een hele dag alleen maar in hoofdletters kunnen praten en het dan niet lijkt of ze boos zijn.

Deze dag is dus ontstaan door een klein groepje mensen die via Social Media deze dag hebben weten te promoten. Zo makkelijk ontstaat zoiets dus. Maar waar ligt de grens? In oktober is er al bijna geen dag meer waarop niet iets gevierd wordt. Behalve vandaag, vandaag hebben we even rust. Dus wie bedenkt er iets om vandaag te gaan vieren?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.