One Direction: van X-factor tot ArenA.

Bron: awaywiththepixies
Bron: awaywiththepixies


Miljoenen exemplaren van hun album Up All Night vlogen over de toonbank, ze wonnen twee BRIT-awards en drie MTV Video Music Awards en verbraken een record in het Guiness Book of World Records. One Direction is bijna niet meer weg te denken uit de huidige muziekscene. Maar waar komt het snelle succes van de vijf Engelse jongens ineens vandaan?


Niall, Zayn, Harry, Liam en Louis gaven zich in 2010 allemaal – solo – op voor de Britse versie van X-Factor.

Bron: YouTube

Individueel mochten de jongens niet door, maar als groep bleken ze meer succes te hebben. Ze eindigden als derde, maar kregen ondanks dat wel direct een platencontract aangeboden. Daarna ging het snel: in februari 2011 bracht de band haar eerste boek uit en ging op tour met de andere kandidaten van X-Factor.

In september 2011 kwam de eerste single uit: What Makes You Beautiful. Het nummer werd gelijk een hit en kwam op nummer 1 in de hitlijsten door heel Europa. Ook de tweede single, Gotta Be You werd een succes en het eerste album kwam direct op 1 in de hitlijsten binnen.In Nederland waren de fans er ook snel bij, en dat zijn diehards. In de documentaire One Direction: This Is Us zijn beelden te zien van het optreden dat de band op 3 mei 2013 in een uitverkochte Ziggo Dome gaf.

Bron: YouTube
De film laat ook zien hoe de fans de volledige Kalverstraat blokkeerde toen de band daar een winkel bezocht.

Volgens velen is One Direction in het gat gesprongen dat boybands als de Backstreet Boys achtergelaten hadden. Hoe het succes precies ontstaan is, dat is niet helemaal duidelijk, maar dat ze succesvol zijn is wel zeker. In juni 2014 staat de band twee keer in een uitverkochte ArenA, waar ze voor duizenden gillende meisjes al hun hits zullen zingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.