Ontbijten voor een schijntje

Schermafbeelding 2013-10-31 om 09.34.28

Volgens koning Willem-Alexander is het einde van de crisis in zicht. Tijdens zijn troonrede op Prinsjesdag zei hij ‘dat er voorzichtige signalen zijn dat het einde van de mondiale crisis in zicht is’. Veel merken de Nederlanders daar nog niet van. Zij blijven daarom letten op hun uitgaven. Maar wie bijvoorbeeld ’s ochtends toch buiten de deur wilt ontbijten, hoeft helemaal niet veel geld uit te geven. De redactie van CampusBlog vond verschillende, (spot)goedkope ontbijtjes in Utrecht.

 

 

Voor slechts één euro kun je bij Ikea, gevestigd aan de Van Rensselaerlaan 7, van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00-10.30 uur ontbijten.

Ook bij de HEMA betaal je slechts één euro:

Iets duurder is het ontbijt bij de V&D, maar dat mag je wel zelf samenstellen. Tot elf uur betaal je voor een ontbijt met koffie of thee, een glas sinaasappelsap en vijf items van het buffet voor €2,95,-. Voor ieder extra item wordt 50 cent extra gerekend.

Ook bij fastfoodketens McDonalds en BurgerKing kun je ontbijten, maar die zijn in verhouding een stuk duurder dan bijvoorbeeld de HEMA en IKEA. Sinds kort zijn er bij McDonalds zelfs belegde baguettes te bestellen, al is de zogeheten McBaguette vrij prijzig (€4,95-).

Een stuk goedkoper is het ontbijtje bij Baker Bart. Daar hoef je voor een broodje met kaas, een croissant met jam, thee of koffie en een glas jus d’orange slechts €2,50 af te rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.