Planet Earth in Nederland

de_nieuwe_wildernis_47042679_ps_1_s-high

Planet Earth-achtige taferelen in de nieuwe natuurfilm ‘de nieuwe Wildernis’. Vorige week donderdag ging de film in premiere en het bleek onmiddelijk een groot succes. Met een kleiner budget dan dat van de BBC-serie Planet Earth, is een film neergezet die niet veel onderdoet voor die kwaliteit.

 

 

63.000 mensen zagen de film in het openingsweekend. Hiermee versloeg het de Amerikaanse kaskrakers. Voor de film is 2 jaar gefilmd in de Oostvaardersplassen. Het leven van de dieren en de natuur werd gevolgd en vastgelegd. Ton Okkerse leidde het project en zei tegen AD/UN: ‘Het is een lange weg geweest, maar als het publiek zo massaal komt kijken weet je waarvoor je het hebt gedaan’.

 

Maar de mensen kwamen niet alleen op de film af, maar ook op het natuurgebied zelf. De Oostvaardersplassen moesten in het weekend van 28 en 29 september 2500 mensen verwerken, terwijl er normaal maar zo’n 600 komen.Staatsbosbeheer verklaart tegenover AD/UN dat dit alles te maken heeft met de film die veel media-aandacht heeft gekregen.

 

De film heeft heel erg veel weg van de bekende Planet Earth series. Voor deze serie filmde de BBC meer dan vijf jaar. De serie bevat daardoor 13 uur aan beeldmateriaal over de hele wereld. De serie wordt begeleid door de kenmerkende en begeleidende stem van David Attenborough:

http://www.youtube.com/watch?v=oWMUX3ugaRU

 

De Nieuwe Wildernis is te zien in 114 bioscopen. In december wordt de film in drie delen uitgezonden op televisie.

Eén gedachte over “Planet Earth in Nederland

  • 11 oktober, 2013 om 11:53
    Permalink

    Wist je dat mensen massaal naar de Oostvaardersplassen trekken door deze film? De vraag is of dat wel zo goed is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.