Praten met dieren

De honden van Magic Circus waar dierentolk Edith Snijder contact mee heeft gemaakt. Bron: Edith Snijder.
De honden van Magic Circus waar dierentolk Edith Snijder contact mee heeft gemaakt. Bron: Edith Snijder.

In het item In gesprek met circusdieren heeft u kunnen zien hoe dierentolk Edith Snijder contact maakt met de circusdieren. Edith heeft ook een individueel gesprek gevoerd met de rustigste hond van de circusartiest, een pitbull genaamd Schrek. Daarnaast kunt u in het interview met dierentolk Piek Stor meer lezen over hoe contact maken met dieren werkt.

Eline en Dominique

 

 

 

 

Dierentolk Edith Snijder in gesprek met de pitbull Schrek.

Edith heeft zelf ook geschreven over haar ervaringen bij het contact maken met de circusdieren. Dat kunt u op haar website lezen.

Dierentolk Mieke Zomer. Bron: Website Mieke Zomer
Dierentolk Mieke Zomer. Bron: Website Mieke Zomer

Contact maken met dieren gaat via de gedachtegang. Dierentolk Mieke Zomer vertelt op haar website: “Ik daal af naar een bepaald meditatieniveau en richt mij op het dier. Dat geeft mij plaatjes, geuren, smaken, gevoelens en/of geluiden door. Het grappige is dat deze waarnemingen niet taalgebonden zijn. Ik praat dus net zo gemakkelijk met een hond in Nederland als met een Kameel in Egypte. Deze waarnemingen vertaal ik weer naar mensentaal en in feite gaat in het verwoorden van al die informatie de meeste tijd zitten”, aldus Mieke Zomer.

Dierentolk Piek Stor. Bron:  website Piek Stor
Dierentolk Piek Stor. Bron: website Piek Stor

Ook dierentolk Piek Stor vertelt dat het communiceren met dieren via een geestelijke wereldtaal gaat; de Delicate Universal Mental Language. In een interview met Piek Stor vroeg ik haar of  iedereen met dieren zou kunnen praten. “Iedereen kan het, maar niet iedereen wil het”, aldus Piek. “Je moet naar een stilte plek in jezelf, zodat je niet meer afgeleid kunt worden van alle stemmetjes en gedachten in je hoofd. Zodra je die naast je neer hebt gelegd, merk je dat je andere dingen kunt horen. Dieren hebben al die gedachtes en herrie in hun kop niet, daardoor zijn zij sneller ingesteld op de Delicate Universal Mental Language.

Piek Stor kan met alle dieren communiceren, zelfs met insecten. Zij kan dan ook vele anekdotes vertellen over wat zij van dieren heeft doorgekregen. Deze kunt u lezen op haar website. Op de vraag of ze dan nog wel rust heeft zodra de buiten op straat loopt waar zich allerlei dieren bevinden, reageert Piek: “Daar sluit ik me voor af. Dat doe ik bewust anders word je knettergek. Ik sta ook niet open voor dieren waar ik al mee gepraat heb. Ik laat me expres niet bereikbaar zijn, omdat ik niet steeds gestoord wil worden. Ik wil ook een eigen leven leiden.”

Dat praten met dieren echt mogelijk is, valt niet te bewijzen. Er zijn daarom altijd mensen die er sceptisch tegen aan kijken. Piek Stor houdt zich niet bezig met anderen te overtuigen. “Ik denk dat angst een rol speelt bij mensen die er niet in willen geloven. Het kwam in het begin ook op mij af toen ik erachter kwam dat dieren eigenlijk alles weten”, aldus Piek. Ze vervolgt: “Het is jammer dat de Partij voor de Dieren niets van dierentolken wil weten. Het is juist zo’n goede manier om ideeën te vormen. Gewoon door naar de dieren te luisteren. De partij vindt het niet gangbaar, het is niet bekend genoeg. Ze moeten dan hun nek uitsteken en dat durven ze kennelijk niet.”

Voor mensen die niet geloven dat communiceren met dieren mogelijk is, kan het praten snel overkomen als dat de dierentolk haar eigen interpretatie van het dier geeft. Piek vertelt dat het heel belangrijk is om bij het tolken geen vooroordelen te hebben. “Dieren zijn hele goede leermeesters om gesprekken mee aan te gaan. Maar je moet als tolk altijd open staan naar de dieren en niet met een oordeel komen. Ook moet je altijd kritisch blijven. Soms check ik tweemaal bij het dier of het wel klopt. Daar moet je altijd alert op blijven”, aldus Piek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.