Seksen op de werkvloer

kijk online
kijk online

Oogcontact maken, elkaar een compliment geven of met je houding anderen een goed gevoel geven. Flirten op het werk is volgens haar een echte must. Saskia Paullissen is flirtcoach en vertelt hoe je succesvol kunt zijn.

Seksen op de werkvloer gaat te ver of toch niet? Saskia Paulissen: “Een goede flirter legt makkelijk contact, weet vertrouwen te winnen en behaalt daardoor sneller zakelijke successen.” Flirten heeft volgens haar niets te maken met ongewenste intimiteiten. “Flirten is positieve aandacht geven”, schrijft ze op haar website.

Saskia Paulissen richt zich in de praktijk vooral op flirttips op de werkvloer. “Met je houding en gedrag kun je anderen een goed gevoel geven. Daarmee leg je de basis voor echt contact.” En dat is handig volgens haar. Paulissen: “Zaken doen is een kwestie van gunnen en we gunnen een opdracht aan mensen met wie we een klik hebben. En juist ja. Hoe krijg je die klik? “Daar is maar een goed antwoord op en dat is door te flirten.”

Flirtcoach Paulissen is er heilig van overtuigd dat iedereen kan flirten. “Iedereen heeft inlevingsvermogen, is nieuwsgierig of onbevangen. We hebben het allemaal in huis. Het is puur een kwestie van naar boven halen.” En dat doet Paulissen tijdens workshops die ze bij instellingen en bedrijven geeft. “Tijdens een workshop laat ik je ervaren wat flirten met jou en een ander doet.” En dat gaat dan ongeveer zo:

Lui achterover zitten is er tijdens deze workshops niet bij, want volgens flirtcoach Paulissen is het beter als je het zelf ervaart. “Je moet volop horen, zien en ervaren. Als je dan na een uurtje de zaal verlaat, weet je wat flirten is”, vertelt ze. Volgens haar is er maar een manier om goed te kunnen flirten. “Je moet de ander begrijpen. Mannen en vrouwen zijn heel verschillend, maar als jij weet hoe de ander denkt, is het een kwestie van tijd voordat het klikt.”

Een aantal flirttips op een rij:

  • Flirten doe je met plezier. Het werkt beter als je het gewoon voor de lol doet en niet met het idee in je achterhoofd de liefde van je leven te versieren. Als je hem/haar dan toch vindt is het alleen   maar leuker.
  • Een goede flirt begint met je ogen. Flirten draait niet altijd om een glad praatje. Het gebeurt vaak door non-verbaal contact. Speel met iemand door hem aan te kijken, maar let op: ga niet staren.
  • Zorg voor een goede uitstraling en lach. Het komt vaak voor dat mensen niet direct op je uiterlijk vallen, maar door je lach toch iets in je zien. Het is de vrolijkheid en de zonnige uitstraling die aanstekelijk werkt.
  • Durf een gesprek te beginnen. Trek je stoute schoenen aan en doe de eerste stap. Oogcontact, een leuke lach staan garant voor het begin van een gezellig gesprek. Attributen die goed werken om met iemand in gesprek te komen, zijn: kinderen, huisdieren, schitterende sieraden, een t-shirt met een leuke tekst, een lekker geurtje, hoeden of tijdschriften, kranten en boeken.

Voor meer flirttips kijk op www.saskiapaulissen.nl

Wilke Arts

21 jaar, student School voor Journalistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.