Smart in de Grachtengordel

Grachtensmart
Foto: grachtensmart.nl

 

In het item over het buurthuis aan de Oudegracht ‘in de 3 Krone’ was smartlappenkoor Grachtensmart te zien. Een bijzonder koor wat al 20 jaar bestaat. Hier wat meer informatie over het koor en haar 70 leden.

De eerste tekenen van Grachtensmart waren in 1989, tijdens een buurtfeest aan de Springweg. Drie vriendinnen begonnen mee te zingen met een ander smartlappenkoor dat een optreden gaf en een jaar later ontstond dit koor, met twaalf leden. De eerst repetitie vond al plaats in het buurthuis aan de Oudegracht. Ze zijn er nooit meer weggegaan.

 

Internationaal

In de jaren verdiende het koor zijn faam door veel verschillende grote optredens. Zo stond het koor in 1992 in Praag op te treden in een bejaardentehuis. In 2005 vertrok het hele koor naar Barcelona voor een Spaanse koren-wedstrijd. En in 2009 ging het gezelschap naar Ierland, waar het in Glasgow in een echte Engelse kroeg een optreden verzorgd. Maar ook in eigen land staat het koor op grote podia, zoals Paradiso:

http://www.youtube.com/watch?v=gMKEn2VwJv8

Meezingconcerten

Ook doet het koor mee met zogenaamde meezingconcerten. Op de dag van de concerten wordt voorbereid en ’s avonds volgt het optreden. Zoals in 2010 met Marianne Verbrugge:

Buurthuis

Maar oefenen doet het koor  sinds jaar en dag in het buurthuis, zoals ook in het item te zien was. Hier nog een voorbeeld van een repetitie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.