Storm bij de NS

ANP-25291959-568x378Het hele land is ontgeregeld door de grootste storm sinds 1990. Bomen liggen op auto’s, meerdere mensen zwaargewond en zelfs een dode. Maar buiten al deze ellende heeft de NS het nog het zwaarst. Of beter gezegd, de mensen die de pech hebben op een dag als vandaag met de trein te moeten reizen.

De NS is altijd de overtreffende trap als het gaat om problemen. Één tak op het spoor en alle NS medewerkers in paniek, één vlok sneeuw en alle treinen worden aan de kant gezet. Ik heb zelf ook vaak last van bomen op het spoor, ook wel bekend als ‘spoorbomen’, oké, het gaat om veiligheid, natuurlijk. Maar volgens mij zoekt de NS graag naar redenen om treinen niet te laten rijden. Het grootste probleem is de onduidelijkheid van de NS, we leven niet in een zonnig land waar het eigenlijk altijd mooi weer is, in Nederland moet je berekend zijn op dit soort situaties, want ze komen vaak voor en zullen ook vaker voorkomen. Er zijn een soort noodplannen die de NS gebruikt bij bepaalde situaties, maar in mijn beleving zijn die nog nooit echt goed gegaan. Maar het ergste is dat alles wat de reizigers op de informatieborden zien is “let op omroepbericht”. Kom op NS, dat kan toch wel iets duidelijker? Uiteindelijk is het zelfs zo slecht geregeld dat mensen in Noord Nederland vast zaten in hun woonplaats. Ik heb nog wel een mooi compensatiemiddel NS, laat reizigers op dit soort dagen gratis reizen, is misschien wat duur, maar de kaartjes worden toch een stuk duurder volgend jaar, dus dat kan er best wel van af.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.