Survival of the fittest

blog bus 12

Bibberend van de kou, kijken zo’n honderd studenten hoopvol naar de kruising. Weer niks. Tien seconden later, weer niks. Twintig seconden later, nee de verkeerde.
Na een minuut komt een racende blauwe accordeon de hoek om scheuren. Het gedrang kan beginnen.

Groepjes studenten beginnen te dringen om zichzelf vooraan in de rij te persen. Anderen rennen met gevaar voor eigen leven over de busbaan om nog een plekje vooraan te bemachtigen. Wanneer het blauwe gevaarte met zijn uitsteeksels de rij bijna omver kegelt, is de spanning om te snijden. Duwend en trekkend wankelen de studenten richting een deur die als een hemel voor ze open gaat.
Al klauterend, vechtend, schreeuwend en krabbend bereiken de leerlingen hun heilige tronen. Blauw met rood gestreepte tronen die rijkelijk versiert zijn met kauwgom, oude kranten en losse draden.
De zetels blijken echter alleen weggelegd voor de sterkste en slimste van zijn soort.
Anderen moeten genoegen nemen met een glibberige deurgreep of paal.
Als de bak in beweging komt wankelt de helft van de staanden tegen het raam, een paal of erger, tegen een oksel. Na wat mompelende excuses proberen de studenten zichzelf  in evenwicht te houden. In iedere bocht doemen de armspieren op en lopen de hoofden rood aan. De zittenden kijken star vooruit en houden zich zo stil mogelijk terwijl het apparaat hen alle kanten op sleurt. Mensen die achterstevoren zitten trekken wit weg na al dat geslinger.
Drie hobbels doet de achterste rij studenten omhoog vliegen. Nog een bocht. Iedereen houd zijn adem in. De ruiten beginnen te beslaan door de warmte. Weer een bocht. Iedereen weet zich overeind te houden en kijkt opgelucht voor zich uit. De hemelse deuren zwaaien open.
De studenten hebben weer een rit in bus 12 overleefd.

 

Zelf zien hoe druk het is, check onderstaande video!
http://

 

Lijn 12 is populair, het heeft zelf een eigen facebookpagina

 

lijn 12

 

bron foto’s www.dub.uu.nl

Eén gedachte over “Survival of the fittest

  • 24 oktober, 2013 om 15:51
    Permalink

    Belachelijk die drukte iedere ochtend, vooral rond een uur of acht. Bij bus elf is het ook altijd vechten om een plekkie, maar daar is het gelukkig niet zo druk als bij bus twaalf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.