Tip: de herfstdip

Foto: Flickr
Foto: Flickr

 

Wijn, toastjes met brie, chips en Minoes. Zo zit ik met mijn moeder op de bank, weggekropen onder fluweelzachte dekentjes. Terwijl de regendruppels op de ramen tikken en de wind de bladeren uit bomen waait, kijken wij naar pratende katten en de verlegen Tibbe die nieuwtje na nieuwtje voor de krant schrijft. Dát is voor mij herfst.
 De tijd dat ons klimaat besluit de warmte bij ons weg te sluizen, is de tijd dat we ons eigen warmte moeten creëren. Zelf heb ik altijd meer last van de winterdip, zo rond januari, februari. Dan heeft de kou mij wel weer lang genoeg geduurd en zijn alle gezellige aangelegenheden weer voorbij.

Foto: Flickr
Foto: Flickr

 

Maar blijkbaar loop ik achter. Tegenwoordig is de winterdip namelijk ‘uit’. Het is de herfstdip waar iedereen last van schijnt te hebben. De herfstdiptips schallen de laatste tijd over het internet en herfstrecepten zijn hotter dan hot. Werkelijk, de pompoen is niet meer weg te denken uit de Nederlandse herfstkeuken.

 

 

https://twitter.com/detehaagsma/status/391943563837460480

 

Om deze mensen, en misschien bent u wel een van hen, een beetje op te peppen worden er allerlei dingen ondernomen.

 

 

De meest opvallende methode is misschien wel die van de jongens van Kingtonic. Op 21 oktober presenteerden zij hun videoclip ‘Treurwilg’ om de positieve kant van de herfst te belichten. Hiervoor zijn ze Utrecht in getrokken om portretjes te maken van mensen, terwijl de zonnestralen door de bruin wordende bladeren heen prikken.

 

autumn_theme_by_ayene_chan-d5i9ma1

 

Zoiets helpt je toch een beetje om die herfstdip door te komen. Ik wacht nu al met smart op de ‘Treurwilg’-winterversie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.