Uitgediept: Car2Go

0000698f_mediumHet is  een grote trend, huurauto’s, niet gelijk een auto kopen voor die boodschappen twee keer per week, maar simpelweg een autootje huren voor een paar uur. Ze zijn er al veel in de stad, maar auto’s rijden op benzine en dat produceert uitlaatgassen, luchtvervuiling. De oplossing zou dus elektrische auto’s zijn. Car2Go slaat alleen nog een andere weg in door geen vaste verhuurpunten te gebruiken, maar hoe werkt het Car2Go precies?

Auto’s op elektriciteit stuiten op veel kritiek, ze zijn duur, niet leuk en de accu’s gaan niet heel lang mee. Een kleine auto met volle accu rijdt gemiddeld rond de 120 km voordat hij stil komt te staan. Daarom zijn elektrische auto’s niet handig als voertuig om mee op vakantie te gaan, maar als boodschappenkarretje zijn ze heel geschikt. Ondanks de hoge prijs van veel elektrische auto’s is het dus een goede oplossing voor het milieuprobleem in de stad.

In Utrecht zijn ook geen zeeën van ruimte dus de grootte, of eerder het gebrek aan, van de kleine Smarts lijkt ook prima voor de binnenstad van Utrecht, al blijft het onhandig om met een auto over de grachten te rijden.
Toch is het idee van kleine elektrische huurauto’s geen slechte oplossing, als mensen minder gebruik maken van hun eigen auto, zou dat de luchtvervuiling in de steden moeten terugdringen. Een goed vooruitzicht als we kijken naar de toekomst van de aarde.
Maar willen we dat de Neude er binnenkort zo uitziet?

m1eyxglbgrin_600

car2go-smart-fortwo-2

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.