Utrecht in top vijf fijnste steden Europa

DomtorenVolgens BBC is Utrecht één van de fijnste plaatsen in Europa om te verblijven. De Domstad staat in de top vijf die is samengesteld door BBC Travel. Utrecht wordt een compacte stad genoemd met onder andere sfeervolle café’s en restaurants. 

De Engelsen vinden de eetgelegenheden aan de Oude Gracht noemenswaardig, maar slaan ook de zaterdagse bloemenmarkt niet over. De Oude Gracht is vooral zo populair door de gracht en het aantal barretjes en ‘pubs’. “A charming place to watch the boats and birds come by”, aldus de BBC.
Ook de Domtoren mag natuurlijk niet ontbreken als bezienswaardigheid. De hoogste kerktoren van het land geeft uitzicht over de hele stad en die mag dan ook niet overgeslagen worden door toeristen.

Naast de bezienswaardigheden en barretjes, is Utrecht ook een fijne plek om voor de festivals naartoe te komen. Uiteraard wordt hier het Nederlands Film Festival door de website genoemd. Dan wordt er dus nog niet gepraat over de Culturele Zondagen en de muziekfestivals die in het voorjaar en de zomer plaats vinden.

Oude Gracht

 

 

 

 

 

 

 

 

Als laatste heeft Utrecht natuurlijk ook de gezelligheid te danken aan de studenten en alle straatartiesten. Naast het centrum worden ook Lombok en het Wilheminapark aangeraden voor toeristen.
Roald de Waard, makelaar in Utrecht, verklaard tegenover BBC: “Utrecht brengt alle benodigdheden van een grote stad samen in een gezellige atmosfeer van de kleine stad.”

Oude Gracht2

 

4 gedachten over “Utrecht in top vijf fijnste steden Europa

 • 2 maart, 2015 om 19:21
  Permalink

  Verklaard in de op 2 na laatste zin is met een T, oftewel verklaarT als ik me niet vergis…

 • 30 oktober, 2013 om 13:35
  Permalink

  Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik van Utrecht moest verwachten toen ik hier kwam wonen, maar ik vind het zo’n mooie, gezellige stad. Terecht dat het in de top vijf staat!

 • 29 oktober, 2013 om 16:59
  Permalink

  Geef mij maar Amsterdam…

 • 28 oktober, 2013 om 21:56
  Permalink

  Dat wisten wij natuurlijk al lang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.