Utrecht wordt steeds groter vrouwenparadijs

Dit jaar zijn er weer meer vrouwen dan vorig jaar in Utrecht. Het aantal vrouwen neemt al jaren fors toe. De stad is vooral populair voor carrière vrouwen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

Het aantal vrouwen in Utrecht is in een jaar tijd met ongeveer 2 procent gegroeid (bron CBS). Professor Pieter Hooimeijer van Universiteit Utrecht (UU) denkt dat het aantal vrouwen in de stad toeneemt, omdat er steeds meer vrouwen na hun afstuderen blijven voor een carrière. Dat blijkt ook uit het feit dat vooral het aantal dertigers en veertigers stijgt. Hooimeijer: “Door een toename van het aantal algemene hogescholen en universitaire instellingen blijven vrouwen steeds vaker hangen. Ze willen graag blijven om tot de top in hun vakgebied te komen.”

Bij de School voor Journalistiek merkten de studenten ook dat het aantal vrouwen was toegenomen. In de klassen is nu vaak meer dan de helft van de studenten vrouw. Je zou zeggen dat het een paradijs is voor mannen, want de vrouwen zijn er voor het uitkiezen. Toch is niet iedereen er blij mee, zoals deze student. Hij werd op zijn eerste schooldag verrast.

[jwplayer mediaid=”32371″]

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilke Arts

21 jaar, student School voor Journalistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.