Utrechts darttalent derde bij NTOD

Schermafbeelding 2013-10-29 om 10.45.06Pas 13 jaar is Justin van Tergouw, maar de darter uit Utrecht speelt al wedstrijden tegen mannen die drie of vier keer zo oud zijn. Kenners voorspellen de tiener daarom een mooie toekomst. Afgelopen zondag gaf Van Tergouw acte de presence bij de eerste editie van het ‘Next Talent of Darts Youth Tournament‘ bij de aspiranten, een categorie voor jongens onder de 14 jaar. Na zes overwinningen werd hij in de halve finale uitgeschakeld, waardoor hij als derde eindigde.

Het ‘Next Talent of Darts Youth Tournament’ is een initiatief van Dartsbonds Almere e.o., Rivierenland Darts Bond, Darts Bond Midden Nederland en de Nederlandse Darts Bond. Next Talent of Darts (NTOD) organiseert dit jaarlijkse toernooi ter promotie van de dartssport onder de jeugd.

Het verhaal van Justin van Tergouw is bijzonder. Ondanks dat zijn vader een fanatiek darter was, had Justin niets met die sport, valt op zijn website te lezen. Pas toen zijn vader overleed, besloot Justin, destijds zes jaar oud, op de trainingszolder pijlen te gaan gooien. Al snel werd hij ingeschreven bij een dartcentrum in Nieuwegein, waar ze al snel het talent in hem herkende.

Inmiddels is Van Tergouw al twee keer Nederlands Kampioen geworden en is hij de jongste finalist ooit op een Dutch Open.

Justin van Tergouw te gast in de uitzending van de Coen en Sander Show.

Tijdens de Dutch Open Darts in 2011 tegen Lars Fransen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.