Voedselbanken Utrecht luiden de noodklok

Bron: Flickr.com
Bron: Flickr.com

Afgelopen jaar is het aantal mensen dat in aanmerking komen voor een voedselpakket aanzienlijk gestegen, zo meldt Voedselbank Leidsche Rijn. Alle Voedselbanken hebben dan ook moeite met het vullen van de pakketten. In Utrecht wordt er inmiddels gewerkt met wachtlijsten, omdat het niet mogelijk is om iedereen te voorzien van een pakket.

Door middel van wachtlijsten proberen de Voedselbanken het aantal gezinnen beperkt te houden. Regelmatig krijgen de gebruikers een financiele check om te beoordelen of ze nog steeds aanspraak maken op een pakket. Als dit niet het geval is kan een ander gezin van de wachtlijst aanspraak maken op een voedselpakket.

In onze uitzending van Campustalk is te zien dat er in Leidsche Rijn actief geholpen wordt door mensen in de wijk, zoals Stichting Vrienden Voedselbank Leidsche Rijn. Dat is haast ook de enige manier voor de Voedselbanken om de pakketten te vullen, want alleen redden ze het niet. De belangrijkste producten zijn natuurlijk aardappelen, vis, vlees en groente. Maar producten als wc-papier, maandverband en tandpasta zijn ook hard nodig.

Zelf kunt u ook de Voedselbank helpen. In Utrecht zijn acht uitgiftepunten te vinden: Voedselbank Lombok, Voedselbank Rivierenwijk, Voedselbank Zuilen, Voedselbank Lunetten, Voedselbank Kanaleneiland, Voedselbank Utrecht-Oost, Voedselbank Leidsche Rijn en Voedselbank Overvecht. Je kunt natuurlijk geld doneren, maar als je nog een stapje extra wilt zetten kun je ook zelf inzamelingsacties bedenken. Acties die worden aangeraden zijn:
• Sponsorloop
• Statiegeldflessen inzamelen
• Heitje voor karweitje
• Collectebus bij evenement of winkel
• Donatie
• Inzameling bij bedrijfskantine

Natuurlijk kun je ook producten langsbrengen. Sabiet Balwantgir, coordinator van Voedselbank Leidsche Rijn, vertelt wat er op het moment allemaal welkom is bij de Voedselbank.

 

 

3 gedachten over “Voedselbanken Utrecht luiden de noodklok

 • 11 mei, 2014 om 20:10
  Permalink

  Beste Medewerkers,

  Dit is niet zo zeer Commentaar als wel verzoek om inschrijf formulier t.b.v. een ex-cursiste van mij/Vluchtelingenwerk M.Ned:
  Amie Ann, moeder van 2 kleine kinderen op de Columbuslaan 431, 3526 EL Utrecht, die zelf een zorgopleiding doet via het ROC, maar nu merkt steeds slechter aan levensonderhoud te kunnen komen.
  Van de Websight is het mij niet duidelijk hoe zij aangemeld kan raken. Daarom heel graag reactie en informatie.

  Bvb dank,
  I.Schröder

 • 15 oktober, 2013 om 21:46
  Permalink

  Vreemd Anoushka, dat dit afgewezen wordt door de voedselbank. Ze kunnen het toch als extraatje erbij geven, echt wel dat die gezinnen een lekker stukje gebak bij de koffie willen.

 • 14 oktober, 2013 om 16:59
  Permalink

  Ik werk in een vlaaienwinkel en we hebben soms gebak over aan het einde van de dag. Toen wij gingen informeren bij de voedselbank konden we ze daar niet kwijt. Ze nemen vaak alleen producten aan die lang houdbaar zijn. Logisch, maar een gezin dat weinig geld heeft lust ook gebak dus dat vind ik wel een slechte zaak. Uiteindelijk hebben we ze bij een verzorgingstehuis afgegeven maar ik gun de klanten van de voedselbank ook wel eens wat lekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.