Geen subsidie meer voor maatschappelijke stage

http://1vjongerenpanel.eenvandaag.nl/
http://1vjongerenpanel.eenvandaag.nl/

Het concept maatschappelijke stage (MaS) voor middelbare scholieren bestaat al een aantal jaar. Toch was de stage pas vanaf 2011 verplicht voor het voortgezet onderwijs. Nu ,twee jaar later, is besloten het gehele concept van MaS van de baan te vegen.

Op 5 juli 2011 werd het wetsvoorstel dat middelbare scholieren minimaal 30 uur stage moesten lopen aangenomen. Leerlingen konden vanaf toen hun diploma niet halen zonder deze eis. Het was even wennen aan het begin, zowel voor de scholieren als de scholen, maar nu, twee jaar later, is het concept eindelijk geïnfiltreerd.

Toch besloot staatssecretaris Dekkers een wetsvoorstel in te dienen om vanaf 2015 de stage niet meer verplicht te maken. Niet alleen de verplichting komt te vervallen, ook de subsidie wordt stop gezet. Dit zorgde voor een hoop commotie. Een aantal partijen die zo hard voor de stage hadden gestreden, zijn teleurgesteld.

Een aantal betrokken organisaties zijn daarom een petitie begonnen. Vier scholieren uit Utrecht hebben deze petitie aan de Vaste Kamercommissie voor OCW gegeven. Onder andere door deze petitie is er een discussie in de Tweede Kamer ontstaan.

Het zal nog even duren voordat er een beslissing over het wetsvoorstel wordt genomen. Tot 2015 is het concept nog veilig, daarna moeten scholen de stage zelf gaan sponsoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.