Herfstvakantie!

Bron: Flickr
Bron: Flickr

Het is vrijdagmiddag en de herfstvakantie in Utrecht is begonnen! Kinderen huppelen de school uit, op weg naar een weekje vrijheid en plezier. Leuk voor de kleintjes, maar vaak zorgt het voor een hoop stress bij de ouders. Wat moeten we gaan doen nu de regen op de ramen tikt en ze niet naar buiten kunnen?

Vroeger was de herfstvakantie helemaal niet bedoeld om leuke dingen te doen. Nee, in de herfstvakantie moesten er aardappels geplukt worden. Omdat het oogsten van aardappels altijd rond de herfstvakantieweken gebeurde, bleven er steeds vaker kinderen weg uit de schoolbanken. De Belgische overheid besloot daarop alle kinderen een week vrij te geven om te helpen om het land. Veel landen, waaronder Nederland, namen dit over.

Tegenwoordig hoeven de kids geen aardappels meer te rooien en betekent de herfstvakantie vooral plezier. In Utrecht is er dan ook genoeg te doen voor iedereen. Van Lego World in de jaarbeurshallen tot … Dus weg met die ‘vermaak-stress’ and have some fun!

  • Verbijt u zich regelmatig als u weer eens op een legoblokje bent gaan staan, omdat uw kinderen maar geen genoeg kunnen krijgen van de blokjes? Neem ze dan in de herfstvakantie mee naar Lego World. Dit grootste Lego-evenement van de wereld is vanaf 17 oktober te vinden in de Jaarbeurshallen in Utrecht.
  • Een feestje in de speeltuin! In Amersfoort in speeltuin De Vriendenkring worden de hele dag door creatieve en actieve spelletjes georganiseerd. Het begint om 10 uur en zal rond half vijf afgelopen zijn. Lijkt u dit wat voor uw kleintjes? Stuur dan even een mailtje.
  • Knutselen! In het winkelcentrum in Vathorst kunnen kinderen woensdagmiddag een mooie herfsthanger in elkaar frรƒยถbelen.

  • Ga paddenstoelen zoeken op de Utrechtse Heuvelrug! Op verschillende plekken, o.a. Zeist, Austerlitz en Doorn, wordt er gezocht naar bijzondere paddenstoelen.
Bron: Flickr
Bron: Flickr

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.